İRFANİ GELENEĞİMİZ VE HOCA AHMET YESEVİ KONFERANSI YAPILDI

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız’ın anlatımıyla gerçekleşen konferansta, Anadolu’da İslam’ın var olmasını sağlayan en önemli isimlerden Hoca Ahmet Yesevi ve İrfani Geleneğimize katkılarında

YÖREDEN HABER 23.02.2018 07:28:13 38 0
İRFANİ GELENEĞİMİZ VE HOCA AHMET YESEVİ KONFERANSI YAPILDI

Konferans Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Çok sayıda vatandaş ve öğrencinin ilgi gösterdiği konferansa, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Kültür Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ve Kurum kuruluş temsilcileri katıldı.

Prof. Dr. Musa Yıldız, konferansın amacının bilim adamı hassasiyeti ile birlikte bilimsel verileri ortaya koyarak tarihe göz atmak olduğunu belirterek, amaçlarının gençlerde bir farkındalık oluşturmak olduğunu dile getirdi. Hoca Ahmet Yesevi’nin İslamı kendi anadilimizde öğreten ilk kişi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, Hoca Ahmet Yesevi’nin Hz. Ali’ye dayanan soyu, kurduğu mektepleri, İslami mutasavvıflar üzerindeki tesirleri, Ahiliğin de kurucusu olduğu konuları hakkında bilgiler verdi.

Konferans sonunda Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Yıldız’a katkılarından dolayı teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı