İLGİLİLERE SESLENDİLER

ZEYTİNLİK VE ORUÇLU KÖYÜ VATANDAŞLARI BIKTIK ARTIK DİYORLAR

YÖREDEN HABER 18.01.2014 14:36:36 26 0
İLGİLİLERE SESLENDİLER

Yaklaşık 1,5 yıl önce ulaşıma açılan yol çeşitli eleştirilere maruz kalmış, üç adet tünel ise güvenlik gerekçesiyle iptal edilmiş, yeni bir tünel açılmıştı.
Ancak en büyük sorun Zeytinlik köyü ile Oruçlu köyü arasındaki yolda meydana geldi.  Baraj su tuttuktan sonra bu mevkide başlayan çökme hiç durmadı.  Binlerce kamyon hafriyat dökülmesine rağmen çözüm bulunamadı. Devasa duvar buradan kaldırılarak 20 metre geriye çekildi, yeni yol açıldı. Çökme yine devam edince bu kez bu bölgeyi yeni bir tünelle aşma projesi gündeme geldi. DSİ 26. Bölge Müdürlüğü çözümün ancak tünelle olacağını belirterek bu yönde çalışmanın yapıldığını belirtiyor.

Vatandaşlar ise aylardır devam eden yol çökmesi ve yapılan müdahalelerin bir işe yaramadığının geç fark edildiğini, tünele daha önceleri karar verilip yapılması gerektiğini belirterek; “Artvin Yusufeli Erzurum yolu Oruçlu Mevkii’ndeki bu yol trafiğe açıldıktan bu yana devamlı çöküyor. Burası adeta toprak yutuyor. Bu kadar hafriyat dökülmesine rağmen çökme hiç durmadı. Bu kadar malzeme nereye gitti. Demek ki baraj gölünün içine doğru toprak akıyor.


TEKÇARESİ VAR TÜNEL!
 
Şimdi tünel konuşuluyor. İyi de bugüne kadar harcanan paralara bakarsak bir tüneli zaten bu çalışmalar yedi. Yazıktır. Bu paralar halkın paraları. Yinede bir an önce başlatırlarsa, bu kaygan zemine para harcamayı keserlerse iyi deriz. Tünelle geçilecekse çalışmaya bir an önce başlanması. Zaten başka çare yok. Bu belli. Bu arada bazı tünellerde halen ışıklar yok.
 
SU ALTINDA KALACAK SERVİS TÜNELLERİNDE BİLE IŞIKLAR VARKEN
ANA YOLDA BULUNAN BAZI UZUN TÜNELLER HÂYÂ KARANLIK İÇİNDE
 
İki tane uzun tünel karanlık... Neden tamamlanmamış ki? Karanlık tüneller en çok kazaların meydana geldiği yerdir. Biz bunu biliyoruz. Bir an önce bu aydınlatmalar yapılsın. Sular altında kalacak olan yerlerde yapılan servis tünellerinde bile ışık var. Kalıcı tünellerde yok. Bu da insan hayatına gösterilen değeri gösteriyor. Biz basınımızdan bu karanlıkları, yapılmayanları görmesini istiyoruz. Eğer bunları görmeyecekseniz, yazmayacaksanız o zaman ne iş yaparsınız diye size soru sorma hakkımız doğar. Siz yazın ki yetkililer hızlandırsın, akıllarına gelsin.” ifadelerine yer verdiler.08 HABER  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI