İL Müdürü destek verdi

Yaşam alanlarını korumak için taş ocağı ve HES projelerine karşı 2007 yılından bu yana yürüttükleri hukuki mücadelede geçen günlerde Rize İdare Mahkemesi’nde 13. Davayı açan Senozlular 2013 yılında başladıkları organik arıcıl?

YÖREDEN HABER 24.05.2014 07:48:58 23 0
İL Müdürü destek verdi
Rize Tarim İl Müdürlüğünün yaptığı proje ile 2013 yılında kovan desteği alan Senozlu arıcılara bu kez il Müdürü Şafak Bulut’unda katıldığı bir törenle organik mum dağıtıldı.



Çayeli Muhtarlar Birliği lokalinde 57 arıcının katıldığı dağıtım töreninde konuşan Rize Tarım İl Müdürü Şafak Bulut; “Gönüllülük esasına dayanan organik arıcılık faaliyetinize imkânlarımız ölçüsünde her zaman destek olacağız. Geçen yıl sertifikasyon kuruluşu ile yaptığınız sözleşme sonrası kısa sürede kovan desteği sağladık, bu sene organik mum ile bu desteğimizi sürdürüyoruz. Sizler bu çabanızı samimi olarak sürdürdüğünüz sürece her zaman yanınızda olacağız” dedi. İl Müdürü Şafak Bulut, yanında getirdiği özgün tasarımlı ambalaj malzemelerini Senozlu arıcılara örnek olarak gösterip; “Bu sene üreteceğiniz organik ballarınızı, bu örneklerden esinlenip, yörenize özgün tasarlayacağınız  ambalaj malzemeleri ile piyasaya sunarsanız iyi fiyata satarsınız, hatta yok satarsınız.” dedi.

2013 yılında sertifikasyon kuruluşu ile sözleşme imzalayıp organik arıcılığa başlayan Senozlu 57  arıcıya öncülük eden TEMA Vakfı Çayeli Temsilcisi Ahmet Ali Kork  yaptığı konuşmada: “Vadi halkı günübirlik çıkarların ötesinde gelecek nesillerin hakkını gözeten çok özel bir çaba içerisindedir. Halkın bu karalılığını verdiği destek ve gösterdiği duyarlılıkla ciddi bir projeye dönüştüren Tarım İl Müdürü Sayın Şafak Bulut’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yaşam alanlarını korumak için 7 yıldır çırpınan Senozlular, doğayı koruyarak geçim imkanları yaratılması uygulamalarda her zaman gönüllü olmuş,  ellerini taşın altına koymaktan çekinmemişlerdir.  Ülkemize örnek olacak bu davranışlarına inanıyorum ki her zaman sahip çıkılacaktır” dedi.


 “Geçmişte her derde deva ilaç olarak bilinen Senoz Balı organik dönüşümün tamamlanmasıyla kalite ve miktarında önemli artışlar olacağını, bunun yöre halkı için  gelir, milyonlarca tüketici içinde kaliteli, temiz gerçekten şifa kaynağı bir ürüne ulaşmak anlamına geleceğini “ ifade eden TEMA Vakfı Çayeli Temsilcisi Ahmet Ali Kork;  “Tarım İl Müdürlüğü yanında her etkinlikte bütün imkanlarını sunan, çok önemli desteklerini gördüğümüz Çayeli Muhtarlar Birliği’ne de çok teşekkür ediyoruz” dedi.
senoz deresi 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI