İl Genel Meclisi Başkanı Türüt Pazar’da inceleme yaptı

İl Genel Meclisi Başkanı Türüt Pazar’da inceleme yaptı

YÖREDEN HABER 5.07.2019 14:18:48 33 0
İl Genel Meclisi Başkanı Türüt Pazar’da inceleme yaptı

PAZAR-Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, Çamlıhemşin ve Pazar ilçelerinde Sosyal ve Turizm amaçlı yapılması düşünülen projelerin arazilerini inceledi.

Türüt,İlçe Özel İdare Müdürü ile birlikte Çat Vadisi üzerindeki Mollaveyis Köyü sınırları içerisinde kalan ve Mesire alanı yapılması düşünülen yaklaşık 12 dönümlük araziyi gezerek, proje hakkında bilgi aldı.

İbrahim Türüt, Pazar ilçesi Soğuksu mahallesi Kız Kalesi karşısında Sosyal Tesis olarak yapılması planlanan yaklaşık 6 dönümlük araziyi inceledi.

İncelemelerin ardından bir değerlendirme yapan Meclis Başkanı İbrahim Türüt, her iki konunun da Rize turizmine katkı sağlayacağını ifade ederek “İl Genel Meclisi olarak ilimizin turizm geleceğine oldukça önem veriyoruz. Bu anlamda da gerek meclis gerekse komisyonlarımızca çalışmalar yürütüyoruz. Çat vadisi ilimiz Turizminin büyük bir yükünü çekiyor. Burada düşünülen mesire alanı projesi bölgeye çok büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Ama bununla ilgili geniş perspektifte bir fizibilite çalışması yapılması gerekiyor. O çalışmayı gördükten sonra önümüzü daha iyi görebiliriz. Pazar ilçemizdeki sosyal tesis projesi ise arazinin bulunduğu konum bakımından muazzam güzellikte bir yer. Zaten daha önce konuyla ilgili bir proje hazırlanmış. Mevcut projenin teknik anlamda incelemesini yaptırarak hayata geçirilmesi konusunda ilimizin siyasi dinamikleriyle değerlendirme yapacağız. İnşallah her iki projeyi de hayata geçirir ve ilimiz turizmine sunarız.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı