İKİ YILDIR SU SIKINTISINI ÇÖZEMEDİLER!

Bir taraftan tarla sulanırken,diğer taraftan içecek su bulamıyorlar!

YÖREDEN HABER 25.08.2013 17:46:46 14 0
İKİ YILDIR SU SIKINTISINI ÇÖZEMEDİLER!




Yeşilova beldesinde yaşayan 3 bin kişi 2 yıldan beri su sıkıntısı çekiyor. Yaz aylarında had safhaya çıkan su sıkıntısı yüzünden belde sakinleri temel ihtiyaçlarını gidermek için çevrede bulunan çeşme ve su depolarından şu taşıyor. Her sabah evin su ihtiyacını karşılamak için yola çıkan Macit ailesi de susuzluktan muzdarip. Aile reisi 50 yaşındaki Mustafa Macit, 'İki sene oldu, su sıkıntısını çözemediler. İnanın çeşmelerimizden tek damla su düşmüyor, bu da bizi rahatsız ediyor. İçme suyumuzu gidip şehirden alıyoruz. Buna bir çözüm bulamazlarsa inanın susuzluktan çatlayacağız' dedi.

SALGIN HASTALIKLAR BAŞLAYACAK

Kendi beldelerinin aşağıda kalması nedeniyle suyun depolara bile ulaşmadığını ifade eden Macit, şöyle konuştu: 'Üst tarafta bulunan Gürbulak beldesi sakinleri bizden biraz daha rahat su konusunda. Bunun da sebebi üst tarafta kalmaları; birde o belde sakinleri sularla birlikte yaz aylarında tarla sulamaya başladı mı inanın bize kabir azabı gibi geliyor. Biz burada bir damlaya hasret yaşarken onlar tarla keyfi yapıyor. Su her alanda insan hayatında önemli bir unsur ve biz bu unsuru kullanamıyoruz. Susuzluğa bağlı hastalıkların oluşması an meselesi. Depolarımız kurudu ve sineklerin oluşmasına neden oldu. Bu da salgın hastalıkların başlamasına neden olacak. 21’inci yüzyılda bu böyle olmaz.'

TUVALETE GİDEMİYORUZ

Susuzluktan en çok etkilenenler de şüphesiz küçük çocuklar. Her sabah yataklarından kaldırılan çocuklar 4 kilometrelik yol yürüyerek eve su taşımak zorunda kalıyor. 3 çocuk babası Temel Macit, 'Her sabah çocuklarımızı kaldırıyoruz ‘hadi oğlum su taşımaya gidiyoruz’ diyoruz. Tuvalete dökecek suyumuz yok. Banyo yapacak suyumuz yok. Sorsanız burası Trabzon Büyükşehir sınırları içerisinde. Sorsanız burası merkez mahalle. Tuvalete gidemeyen ve mahallenin camisinde tuvalet ihtiyacını gideren bir merkez mahalle olur mu?' ifadelerini kullandı.  
Kemal Bektaş
Karadeniz Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı