Hükümet Konağına başlanıyor!

Pürüzler ortadan kalktı !

YÖREDEN HABER 20.08.2013 11:10:10 13 4
Hükümet Konağına başlanıyor!




Pazar'da yeni Hükümet Konağı'nın imalatına, ihaleye yapılan itiraz nedeniyle başlanamamıştı. Kamu İhale Kurumu itirazı reddetti, inşaat yakında başlıyor.

Pazar’ın çehresini değiştirecek projenin ihale sürecindeki pürüz nihayet aşıldı.

 Yıkılan eski 50. Yıl ilkokulu ve yıkılacak eski jandarma binasının olduğu alanda toplam 7 bin metrekarede konuşlandırılacak 'Hükümet Konağı' ile 'Otopark Üstü Meydan Projesi' ihale edilmiş ancak kaybeden firmanın Kamu İhale Kurumu’na (KİK) itirazda bulunması nedeniyle 6 aydır inşaata başlanamamıştı.

 
AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız, İhale Kanunu’nun azizliği nedeniyle yatırımın geciktiğini ifade ederek, “Biz Mart ayında kazmayı vurup inşaata başlamayı hedeflerken ihaleye yapılan itiraz nedeniyle 6 ay zaman kaybettik. KİK itirazları mecburen değerlendirmeye alıyor ve bu da zaman kaybına neden oluyor. KİK’ten gelen haberle işin sonuçlandığını öğrendik. İnşaat kısa sürede başlayacak ve bize göre bu proje Pazar’ın çehresini değiştirecek.” dedi.

 Projenin birçok özelliğiyle bölgede ilkleri de beraberinde getireceğini söyleyen AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız, “Sıradan bir proje değil. Üzerinde çok çalışılıp emek verildi. Özenle hazırlanan, çok nitelikli bir proje oldu. Bina, Rize mimarisine uygun bir tarzda yapılıyor. Burada hizmet verecek tüm birimlerin amirlerinden tek tek çalışma şartları ve istekleri sorulup proje ona göre şekillendirildi. Bütün birimler bu binada toplanacak. Emniyet müdürlüğü, müftülük ve vergi dairesi de bu binaya alınacak. Başka bir tarafa gitmeden vatandaşımız bütün işlerini hükümet konağında halledecek.” dedi.

 Başkan Yıldız, proje ile yeni hükümet konağının yanında, eski jandarma binasının da yıkılarak burasının 150 araç kapasiteli bir kapalı ve açık otopark haline dönüştürüldüğünü, üst kısmının da modern bir oturma alanı haline getirildiğini kaydederek,

“Toplam 7 bin metrekare alanda konuşlandırılacak projemiz onaylandı ve inşaat ihalesi aşamasına geldik. 1,5 yıl içerisinde de inşaat tamamlanarak Pazar’ın hizmetine sunulacak. Yeni belediye meydan parkımızla özdeşleşecek komple geniş bir alan oluşacak. Bu da şehrin ana merkezinin çehresini tamamen değiştirecek. Pazar insanının hizmtin en güzeline layık olduğunu düşündüğümüz için çalışmalarımızı şevk ve heyecanla devam ettiriyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
pazarlı
20.08.2013 11:53:16
akp hükümeti pazarımıza yatırımlarını kimse inkar edemez yola devam adem yıldız ve ahmet basa ya teşekür ediyorum çalışmalarından dolayı

pazarlı
20.08.2013 11:53:16
akp hükümeti pazarımıza yatırımlarını kimse inkar edemez yola devam adem yıldız ve ahmet basa ya teşekür ediyorum çalışmalarından dolayı

turgay.ç
20.08.2013 12:37:17
nihayet 1 .vites giden başakn sonunda işi bitirdiniz tebrikler pazarımız çok güzel oluyor

ahmet bsada olsa
20.08.2013 12:41:12
haberlerde adem beyi görüyoruz bu projede ahmet basa yokmu göremiyoruz

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI