HOPA TSO’DAN PAZAR’DA BİR DİZİ ZİYARET

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek Ardeşen Kaymakamı ve Pazar TSO’yu ziyaret ettikten sonra Pazar’da Havalimanı inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

YÖREDEN HABER 4.09.2020 14:32:06 43 0
HOPA TSO’DAN PAZAR’DA BİR DİZİ ZİYARET

Hayati Akbaş

ARDEŞEN- Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek Ardeşen Kaymakamı ve Pazar TSO’yu ziyaret ettikten sonra Pazar’da Havalimanı inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

Osman Akyürek beraberinde Ardeşen TSO Başkanı İsmail Kuyumcu ve Hopa’lı İş insani TSO üyesi Ömer Hacıoğlu ile birlikte ilk önce Pazar TSO’yu ziyaret etti.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu Pazar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Çakır’ı makamında ziyaret etti. Başkan Neşet Çakır’ın makamında gerçekleştirilen ziyaret sırasında Hopa TSO Üyesi ve İş İnsani Ömer Hacıoğlu ve Pazar TSO Üyesi Osman Telatar da hazır bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette Pandemi sürecinin ekonomiye ve dolayısıyla Oda üyelerine etkileri üzerine görüş alışverişi gerçekleştirildi.

HOPA TSO’DAN ARDEŞEN KAYMAKAMLIĞINA ZİYARET

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu ve Hopa TSO Üyesi İş Adamı Ömer Hacıoğlu ile birlikte Ardeşen İlçe Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında kardeş iki odanın çalışmaları ve ilçelerimizin ticari faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Başkan Kuyumcu, Başkan Akyürek ve İş Adamı Ömer Hacıoğlu misafirperverliklerinden ve değerli fikirlerinden dolayı Kaymakam Alibeyoğlu’na teşekkür ettiler.

AKYÜREK BÖLGE ODA BAŞKANLARI İLE BİRLİKTE HAVALİMANI İNŞAATINI ZİYARET ETTİ

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası (Ardeşen TSO) Başkanı İsmail Kuyumcu, Pazar TSO Başkanı Neşet Çakır ve Hopa TSO Üyesi İş Adamı Ömer Hacıoğlu, Rize-Artvin Havalimanı inşaatını ziyaret ederek, Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Metin Pirinççi ile bir araya geldiler.

Gerçekleştirilen ziyaret sırasında Şantiye Şefi Metin Pirinççi proje ve inşaat çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Kaliteden ödün vermeden, özenle ve titizlikle çalışarak, bölgemize sanat eseri niteliğinde bir havalimanı kazandırmak istediklerini ifade eden Pirinççi, 2021 Haziran ve Temmuz ayları gibi alt yapı çalışmalarının 2021 yılının sonuna doğru üst yapı çalışmalarının tamamlanabileceği ve havalimanını açılışa hazır bir hale getirebileceklerini ifade etti. 2 milyon 800 bin metrekare alana inşa edilecek havalimanı projesine yaklaşık 96 milyon ton dolgu malzemesi kullanılması planlanmaktadır. 6 adet F-16 uçağının bulunabileceği askeri bir havalimanı olarak da kullanılacak olan Rize-Artvin Havalimanı bu özelliğinden dolayı stratejik ve politik bir önem kazanmıştır.

Uluslararası konvansiyonel boyutta yapılacak havalimanı, Türkiye ve Avrupa’nın Ordu-Giresun Havalimanı’nın ardından ikinci deniz üzerine dolgu havalimanı olacak. Rize-Artvin Havalimanı tamamlandığında Türkiye’nin 56’ncı havalimanı olarak yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek.

Uzun yıllar yüksek kapasiteyle hizmet verebilecek olan Rize-Artvin Havalimanı, bölgede pek çok kişiye istihdam sağlayacağı gibi turizmden ticarete hemen hemen her sektöre canlılık kazandırması ve hareketlendirmesi öngörülüyor.

Ziyaretin sonunda konuşan yönetim kurulu başkanları, misafirperverliklerinden ve vermiş olduğu değerli bilgilerden dolayı Metin Pirinççi’ye teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar dilediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI