Hopa çok farklı ve enteresan bir ilçedir

Türkiye’nin kuzeyindeki en büyük limanlardan olan Ciner Grubu’na ait Hopaport gelişen İran ticaretinden nasibini alabilmek için harekete geçiyor.

YÖREDEN HABER 5.06.2014 07:31:27 24 0
Hopa çok farklı ve enteresan bir ilçedir
Geçtiğimiz günlerde Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Akyürek önderliğinde, Hopalı işadamı heyetiyle İran’a giden Hopaport Genel Müdürü Meriç Özer, Hopaport’u İran’a tanıttıklarını söyledi.

Türkiye’deki sayılı büyük limanlar arasında yer alan Hopaport bulunduğu konum itibariyle önem arz ediyor. Kafkas ülkeleri ve Türk Cumhuriyetlerine açılan Sarp Sınır Kapısı’na 20 dakika uzaklıktaki Hopaport’un demiryoluyla Batum’a bağlanabilmesi gündemde olan konular arasında yer alıyor. Hopaport Genel Müdürü Meriç Özer, Hopaport’un geleceğinin parlak olduğunun sinyalinin veriyor. Limanın hareketlenmesi ve İran ticaretinin gelişmesi için şuan yapımı devam eden ve Türkiye’nin en uzun tüneli olma özelliğine sahip olan çift tüpten oluşan toplam 10 bin 400 metre uzunluğundaki Cankurtaran Dağı Tüneli ‘nin bir an önce bitmesi gerekiyor.

Hopa Limanı hakkında bilgi vermeden önce ilçedeki yerel seçimleri değerlendiren Hopaport Genel Müdürü Meriç Özer;

HOPA ÇOK ENTERESAN, RENKLİ FARKLI BİR İLÇEDİR

“ Hopa çok enteresan bir yer, mesela burada belediye ÖDP’den, CHP’ye , oradan da Ak Partiye geçebiliyor. Birisi başka bir noktada olan parti ,diğeri başka bir noktada. Halkın burada belirli bir kesimi var, belirli bir çekirdek parti görüşü var ama çok ciddi oranda başka yerlerde olmayan kişilik ve bu alt kimlik dediğimiz, etnik yapı da önemli. Sonuçta bu şaşırtıcı gibi olsa da çokta şaşırmamak lazım. Sonuçta halkın yapısını tanırsanız nedenini bilirseniz çokta şaşırtıcı değil tabi. Ama burasını dışarıdan gören insanlar bu detayı bilmedikleri için onlar açısından çok şaşırtıcı gelebiliyor.

Burada farklı konularda düşünülebilir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın Artvinli oluşunun tek başına bir etken olduğunun söylenmesi noktasına ben çok katılmıyorum. Burada daha çok benim söylediğim hususlar ön plana çıkıyor. Şunu söyleyebilirim, etkisi olmuştur ama tamamının burada seçim kazanılmasında etkili olduğunu düşünmüyorum. Bunu tek başına bir noktaya bağlayamayız, buradaki önemli unsurlardan bir tanesi etnik kimlik ve insanların, adayların bu etnik kimlikle beraber, daha çok kişiye bağlı oy kullanması, daha çok parti ve siyasi görüşün ikinci planda kaldığı kişinin temsil ettiği grubun ailenin soy ismi, ön plana çıkıyor. Ama tabi sayın Kadir Topbaş beyinde etkisi olmuştur. Ak Parti’nin belediyecilik anlamında diğer belediyelerde yaptıkları hizmetler etkili olmuştur ama esas neden tamamıyla bu değildir. Esas neden buradaki partileri temsil eden kişilerin kendi ailesel, kimliksel, kültürel ve soy ismine bağlıdır. Tamamlayıcı etki budur diye düşünüyorum” dedi.

Seçim değerlendirmesinin ardından Hopaport ile ilgili bilgiler aktaran Genel Müdür Meriç Özer Hopa Limanı ile ilgili beklentilerinin oldukça fazla olduğunun altını çizdi. Meriç Özer; “Geçen dönemlerde dikkatler ve yapılan işler farklı yönlerdeydi özellikle şehrin kimliğiyle ilgili. Ben Hopa özelinde konuşabilirim, şuanda bizim beklentilerimiz çok daha farklı. Yıllardır yapılamayan çözülemeyen bazı problemlerimiz var. Bunun artık önümüzdeki 5 yıl içerisinde, bu dönemde tamamıyla çözülemese bile çözüm sürecine girilip, planlamasının yapılıp adımlarının atılıp aktif eyleme geçilmesini ben oldukça istiyoruz ve önemsiyoruz.  
08 haber(artvin)

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI