Hibe seralardan ürün alınmaya başlandı

Borçka ilçesinin Gürcistan’a sınır köyü olan Muratlı Köyü’nde yaklaşık 3 ay önce 4 bin metre kara alanda oluşturulan seralarda ürün hasadı başladı.

YÖREDEN HABER 5.07.2017 19:31:27 16 0
Hibe seralardan ürün alınmaya başlandı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın Bakanlığınca 2016, 2017, 2018 yılları arasında uygulamaya konulan ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında Artvin İl Müdürlüğünce Çiftçilere hibe edilen 7 adet yüksek tünel seraları ürün vermeye başladı.

Seralarda ürün hasadı yapan genç çiftçiler Vali Ömer Doğanay’ı beraberindeki Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur ve Muratlı Köyü Muhtarı Şerafettin Kahraman ile birlikte ziyaret etti.

Genç çiftçiler ürettikleri domates, biber, patlıcan ve fasulyeden oluşan bir sepeti Vali Doğanay’a getirdiler.

-Genç çiftçi kadınlar memnun

Hibe projeden faydalanan genç çiftçiler her türlü destek ve katkılarından dolayı Vali Doğanay’a teşekkür ederek, projeden son derece memnun olduklarını söylediler.

Seralarında beklediklerinden fazla ürün elde etmenin yanı sıra para kazandıklarını ve ürünlerini satmakta pazar sorunu yaşamadıklarını ifade ettiler.

Aile ekonomilerine katkı sağalmanın ve üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten genç kadın çiftçiler, daha fazla üretim yapmak için ilgili kurumların projelerinden faydalanmak istediklerini de kaydettiler. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Ömer Doğanay ise,  Artvin’de istihdama ve üretime katkı sağlayacak bu tarz tarım yatırımlarının yapılıyor olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Genç Çiftçi Projesinin kısa vadede ürünlerini vermeye başladığını belirten Doğanay,” İlimizde tarım arazisi çok kısıtlı olmasına rağmen bu tür projelerle yöre insanımıza istihdam ve önemli bir gelir sağladığımızı düşünüyorum. Genç çiftçi kadınlarımız seralarda ürettiklerini satarak aile ekonomilerine katkı sağlamaları bizleri son derece memnu ediyor. Üreticiler pazar sorunu yaşamadılar. Seradan çıkmadan ürünlerine sipariş aldılar. Projenin köyde başarılı olduğunu kısa sürede görmüş olduk. Çiftçi kadınlarımızı girişimciliklerinden dolayı tebrik ediyorum. Bol ürün elde etmelerinin yanı sıra bol kazançlar sağlamalarını temenni ediyorum. Devlet olarak çiftçilerimize ve üreticilerimize yönelik projelerimiz aralıksız devam edecek.” diye konuştu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur ise, Borçka ilçesinde 26 proje uygulandığını bunlardan 19 adedinin hayvancılık, 7 tanesinin de bitkisel üretim projesi olduğunu söyledi.

Okur, “ Bitkisel üretim projesi kapsamında Borçka ilçesine bağlı Muratlı köyünde 7 adet proje desteği sağlanmış olup, 4 bin metre kare alanda kurulduğunu anımsattı.

-İş Kur’dan Kurs Desteği

Muratlı Köyünde örtü altı üretimin bilinçli yapılması için 16 kadın ve 2 erkek kursiyer olmak üzere toplam 18 kursiyerin katılımıyla 464 saatlik kontrollü örtü altı sebze yetiştiriciliği kursu açıldığını da kaydetti.

Ziyaretin sonunda Vali Doğanay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İŞ-KUR Müdürlüğünce açılan “Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Kursu’nu” başarılıyla tamamlayan genç çiftçi kadınlara sertifikalarını vererek, bereketli bol kazançlar diledi. 
Artvin Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı