Hemşireler günü buruk kutlandı

Hemşireler Günü, Pazar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde düzenlenen sade törenle kutlandı.

YÖREDEN HABER 15.05.2014 07:36:02 19 0
Hemşireler günü buruk kutlandı
Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen program Manisa’nı Soma ilçesinde yaşanan üzücü olay sebebiyle bir kısmı iptal edildi.

ATT Meslek Dersleri Öğretmeni Gülşen Güler, 50'incisi kutlanan Hemşireler gününün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Güler Konuşmasında, şunları söyledi:

“Sözlerime başlamadan önce Manisa Soma’da yaşanan maden faciası sonrası hayatını kaybeden tüm işçilere Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına da sabır diliyorum. Hemşirelik gerek koruyucu gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli, kilit görevler üstlenmektedir. Öyle ki hastanede yatan bir hasta ile diğer tüm sağlık personelleri doktor, eczacı, diyetisyen, fizyoterapist, sekreter, temizlik personeli arasında bir köprü vazifesi kurar ve tüm iletişim – hizmet sunumu hemşire odaklı olarak yürütülür. Devlet planlama teşkilatının verilerine göre ülkemizde 882 hasta başına bir hemşirenin düştüğü düşünülürse ülkemizin her köşesinde, köylerinde, sağlık evlerinde, ülke sınırlarında, çatışma alanlarında, kentlerde, yoğunluğu çok olan hastanelerde olmak üzere tatillerde, bayramlarda, günün gecesinde-gündüzünde 7 gün 24 saat güç çalışma şartlarına rağmen vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halk sağlığına hizmet vermektedirler.”

 Okul Müdürü Zekeriya Vardal ise hemşireliğin çok önemli, kutsal bir meslek olduğunu belirterek, okullarında bu mesleği icra edecek bireyler yetiştirmekten gurur duyduğunu belirtti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI