Hemşin'de "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim" çalışmaları..

Rize İli Hemşin ilçesinde 2019 yılı Şubat ayında ihalesi yapılan “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında çalışmalar devam ediyor.

YÖREDEN HABER 9.02.2021 18:21:51 54 0
Hemşin

Rize İli Hemşin ilçesinde 2019 yılı Şubat ayında ihalesi yapılan “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca kaymakamlık konutu, kreş, 24 dükkân, altyapı ve çevre düzenleme işi de yer almaktadır.

Proje kapsamında ki 106 konutun 8’i 1+1, 74’ü 2+1, 24’ü 3+1 planında inşa edilmekte olup %65 tamamlanmıştır.

Toplamda inşa edilecek olan 12 bloğun 8’inin kaba ve ince imalatları bitmiştir. Proje kapsamında yer alan 24 dükkanın ise 8 tanesi bitmiş olup 16 tanesinin inşaat imalatları devam etmektedir.

Proje alanında hali hazırda bulunan 65 binanın 47 si yıkılmış kalan 15 adetin ise kamulaştırma süreçleri devam etmektedir.

Rize Valisi Kemal Çeber, Hemşin ilçesinde devam etmekte olan “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” hakkında yapmış olduğu değerlendirmede; ” Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde afetlere karşı riskli, yapı ömrünü tamamlamış konut stokunu “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri” ile sağlıklı ve yaşanılabilir bir çevreye dönüştürmeyi hedefliyoruz.

Bu kapsamda “yerinde dönüşüm” prensibi ile İl Merkezimiz ve İlçelerimizde büyük bir dönüşüm içerisindeyiz. Bu dönüşümler yapılırken Rize’mizin dokusuna uygun olarak yakalanan estetik ile de şehrin turizm potansiyeline önemli bir katkı sağlamayı planlamaktayız. “ ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI