Hedef 700 bin turist üzerine kuruldu

Hocaoğlu “Önceki yıllarda tatil sezonu okulların tatil olmasının ardından başlardı. Bu yıl Nisan ayından itibaren turlar turistleri ilimize getirmeye başladığını görüyoruz. Özellikle Arabistan, Körfez ülkelerinden turistlerin çoğ

YÖREDEN HABER 15.05.2014 12:47:33 19 0
Hedef 700 bin turist üzerine kuruldu
Karadeniz’de son zamanlarda çekilen dizi ve sinema filmleri, bölgenin turizm konusunda daha iyi tanıtılmasını sağladı. Ekranlarda Karadeniz’in eşsiz güzelliklerini gören yerli ve yabancı turistlerin bölgeye gelmesi bu yıl turizm sezonunun erken açılmasına neden oldu.

Son yıllarda Rize ve çevresinde çekimleri yapılan 'Sevdaluk, Benim İçin Üzülme ve Bizim Hoca' gibi filmlerin ilgi ile izlenmesinin ardından, bu yıl Karadeniz bölgesinde turizm sayısında yüzde 10-15 arasında bir turist artışı bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Rize’nin doğal ve kültürel güzelliklerini tanıtmak için birçok fuar ve etkinliklerde yer aldıklarını söyleyen Rize il Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, “Bu yıl Ankara, İzmir, İstanbul ve ardından Dubai’de gerçekleşen fuar ve Rize Günlerine katıldık. Rize’nin çayını, tulumunu, kemençesini, doğal güzelliklerini, yeşilini, suyunu bu fuarlara taşıdık. Bu fuarlarda ilimizi binlerce kişiye tanıtma şansımız oldu. Bu etkinliklerin oluşmasında Rize Valiliğinin, Kaymakamlıkların, Rize Belediyelerinin ve sivil toplum örgütlerinin katkıları büyüktür. Geçtiğimiz Aralık ve Ocak aylarında Turizm fuarlarımız oldu. Travel Turkey İzmir Fuarı gerçekten önemli bir fuar olma yolunda önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. Biz bu fuarda Rize’nin yeşil doğasını, şırıl şırıl akan suyunu ve tarih konseptini yansıtan bir stantla katıldık. Çay fidanlarını İzmir’e götürerek sergiledik ve ziyaretçilere çay toplattık. Standımız çok ilgi gördü. Burada şunu amaçladık: Rize çayın başkenti, Rize suyun başkenti, Rize yeşilin başkenti, doğa yürüyüşünün başkenti, doğa ile tarihin içiçe olduğu nadide bir kent, en iyi yaylaların olduğu bir bölge, tarihi kemer köprülerin, şelalelerin, göllerin, konakların kenti olduğumuzu fuarda yansıtmaya çalıştık” diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı