HASTANE RİZEYİ 2 YE BÖLDÜ. YENİ TALEPLER VAR.

HASTANE RİZEYİ 2 YE BÖLDÜ. YENİ TALEPLER VAR.

YÖREDEN HABER 7.05.2020 12:11:04 45 1
HASTANE RİZEYİ 2 YE BÖLDÜ. YENİ TALEPLER VAR.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize'nin 800 yataklı şehir hastanesine kavuşacağını belirterek, Rize'de 300 dönümlük deniz dolgusu üzerinde inşa edilecek hastane, 800 yatak kapasiteli deniz dolgusu üzerine inşa edilecek. Gülbahar Mahallesi'ndeki yat limanı sahasında yapılacak. Kent merkezinin 3'te 1'i deniz dolgusu olan Rize'de; Rize-Artvin Havalimanı, Batı Park, Çay Çarşısı Projesi'nden sonra şehir hastanesi de deniz dolgusu üzerine inşa edilmiş olacak.” Dedi

BUNUN ÜZERİNE,

Gazeteci İsmet Kösoğlu , Milletvekili Hayati Yazıcı’nın müjde gibi açıklama yaptığı Deniz Dolgusu üzerinde Hastane yapılması tepki çekti. Beyler denizde Hastane olmaz Yat Limanı, balıkçı barınağı, kayak çekek yeri, plaj, dinlenme yeri vs. halkın spor yapabileceği dinleneceği temiz hava alacağı alanlar yapılır”. Dedi

27. Dönemde AKP’den Milletvekili aday adayı olan Rize Barosuna kayıtlı Av. Seher Kandil deniz üzerinde dolgu yapılarak yapılması düşünülen Hastane için “Bu yapılacak hastane Rizelinin yarınlarına engel olmaktır, deniz ile Rize’nin arasını kapatmaktır” diyerek tepki gösterdi.

SOSYAL MEDYA DA DİĞER İLÇELERE TAM DESTEK

Bunun üzerine Rize’de gazetecilik yapan kaçkar53.com site sahibi Abdullah Uzun, sosyal medya hesabında yaptığı RİZELİ DENİZDE HASTANE İSTEMİYORSA PAZAR’DA OLSUN.SIKINTI YOK.BİZİMKİLER NE DER ACABA? Paylaşımı büyük ses getirdi.

Rize iline bağlı ÇAYELİ, PAZAR, ARDEŞEN, FINDIKLI, HEMŞİN VE ÇAMLIHEMŞİN’DEN birçok takipçi kendi ilçelerinde olması için yorumlarda bulundu. Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar’da yaptığı paylaşımda Hemşin’de olmasını istedi.

YORUM

EDİTÖR; Abdullah Uzun

Öncelikle Rize’de yapılacaksa tabiki yapılsın. Gelen tepkiler göz önüne alındığında Rize’de tam mutabakat olmadığı görülüyor. O zaman İlçelerden birine yapılsın. Pazar’da Havalimanı var. Buna Paralel denizalanı müsait olduğu gibi deniz dışında yapılacak arsada var. Çayeli, Ardeşen, Fındıklı, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde düşünülecek olursa öncelikle yer tespiti yapılması, ardından en uygun ilçede bu yatırımın hayata geçirilmesi gerekir.


Anahtar Kelimeler:
Faik..
7.05.2020 13:23:36
İllaki denizde yapılacaksa Rize ve Artvinin kıyı ilçeleride düşünülürse ardesenisikli arası bir yer hastahane için düşünülebilir..

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI