Haberal İsmi Verildi

Rize’nin Pazar İlçesi Belediye Meclisince alınan karar doğrultusunda Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın ismi İlçede Karadeniz Caddesine takıldı.

YÖREDEN HABER 23.12.2021 15:37:58 39 0
Haberal İsmi Verildi

PAZAR-Rize’nin Pazar İlçesi Belediye Meclisince alınan karar doğrultusunda Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın ismi İlçede Karadeniz Caddesine takıldı.

Bağımsız Pazar Belediyesi Meclisi üyesi Mehmet Engin tarafından 01.09.2020 ve 43 sayılı kararı ile verilen önerge de Prof. Mehmet Haberal’ın isminin Deniz Caddesine verilmesi o caddenin eski Belediye Başkanı Macit Fikret Basa’ ya verilmiş olması nedeniyle kabul edilmedi.

Ardından, MHP Pazar Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Odabaş 05.07.2021 tarihinde Karadeniz Caddesinin isminin İlçemizin yetiştirmiş olduğu değerli bilim adamı Prof. Dr. Mehmet Haberal’a verilmesi için yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edilmişti.

Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, konu hakkında yaptığı açıklamada “ Meclisimizin almış olduğu 2 karardan biri olan TC ibaresi bir süre önce Belediyenin girişindeki tabelasına takıldı. Mehmet Haberal isminin ise tabelanın yapılması nedeniyle bir süre gecikmişti. Bugün tabela tamamlanarak Karadeniz Caddesine ilçemizin yetirtirmiş olduğu değerli bilim adamımız Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın ismi artık yerine konulmuştur. İlçemize hayırlı olsun.” Dedi.

MECLİS KARARI İÇİN TIKLA

cadde.adı..doc


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI