Haberal 4 yıl sonra babaocağında!

Trabzon havaalanından Pazarlı hemşerileri tarafından alındı.Pazar'a getirildi!

YÖREDEN HABER 29.08.2013 14:09:09 62 2
Haberal 4 yıl sonra babaocağında!




TRABZON'DA KARŞILAMA

Memleketi Rize’ye gitmek üzere uçakla Trabzon Havalimanı’na gelen CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, burada sevgi gösterileriyle karşılandı.



Ergenekon Davası kapsamında tutuklanan ve 4 yılı aşkın süre tutuklu kalan Haberal, tutukluluk süresinin bitmesinin ardından ilk kez bugün tarifeli uçak ile Trabzon Havalimanı’na gelirken, VİP çıkışında hemşehrileri tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Haberal, kendisini karşılamaya gelenlerlerle tek tek ilgilendiği gözlenirken, daha sonra Rize’nin Pazar ilçesi’ne gitmek üzere havalimanından ayrıldı.


PAZAR'DA BULUŞMA
Ergenekon davasında 12 yıl 6 ay hapis cezası verilerek tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, memleketi Pazar’da coşkuyla karşılandı.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin 'Ergenekon Davası'na ilişkin kararı açıklamasının ardından tahliyesine karar verilen Pazar ilçesinin Subaşı köyü nüfusuna kayıtlı Haberal, ziyaret ettiği memleketi Pazar’daki Meydan Parkı’nda yakınları, köylüleri, partilileri ve bazı vatandaşlar ile CHP Pazar İlçe Başkanı Hasan Banko tarafından karşılandı.

Haberal burada yaptığı konuşmada ;

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Haberal “Her zaman büyükbabam bana İstiklal Savaşı’nı anlatırdı. Vatandan başka bir tek kelime etmezdi. Bu ülke yokluklarla kuruldu. Yol yoktu, okul yoktu hiçbir şey yoktu. Katırların sırtında seyahat ederdik. Şimdi Trabzon Havalimanı’ndan köyümüze 2 saatte çıkıyoruz. Hepimiz ülkemiz için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Ülkemizin kıymetini bilelim. Birbirimize inanalım, güvenelim. Kavga ile çekişme ile hiç kimse bir yere varamaz. Bu ülke bizim. Yükseltecek olan da biziz düzeltecek olan da biziz. Pazar, Hemşin, Rize ülkenin her tarafı, ülkenin geleceğine katkı sağlamak zorundayız. Yoksa başkalarına muhtaç olmaktan kurtulamayız” dedi


Meydan Parkındaki Türk Kızılayı kan alma çadırını da ziyaret eden Prof. Dr. Haberal, daha sonra baba evinin bulunduğu ilçenin Subaşı köyüne geçti.



Anahtar Kelimeler:
ruhan göymen.
9.09.2013 16:42:39
syn mv mehmet haberal ilçemiz pazara hoş geldiniz sizi burda görmekten gururlu ve mutluyuz inşallah çok yakında chp nin başında görürüz saygılarımla.

ŞAFAK YURTVERMEZ
11.09.2013 14:06:54
saygila

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI