Güzel Sanatlar Lisesi'nden Müzik Ziyafeti

Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin bir yıllık emeği, müzik öğretmeni Yasemin Başkan Günal şefliğinde hazırlanan yıl sonu konseri ile taçlandırıldı.

YÖREDEN HABER 14.05.2022 13:28:17 98 0
Güzel Sanatlar Lisesi

RİZE-Rize Valisi Kemal Çeber, eşi Neslihan Ayan Çeber ile birlikte katıldığı konsere Rize Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in eşi Fatma Metin, kurum amirleri, öğretmenler ve Rizeli müziksever vatandaşlar katıldı.

Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğretmeni Yasemin Başkan Günal şefliğinde hazırlanan Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği olmak üzere iki bölümden oluşan konser İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği konserde öğrenciler çeşitli yörelere ait türkülerle dinleyenlere kimi zaman duygulu anlar yaşatırken! Kimi zamanda coşkulu bir anlar geçirmelerini sağladılar.

Bireysel performansların da sergilendiği konserde konuşma yapan Vali Kemal Çeber, “Hep beraber keyifle müzik dinlediğimiz bir akşamı yaşadık. Rize Valiliği olarak sadece yatırımları ve projelerimizi takip etmiyoruz. Aynı zamanda sanatın, sporun ve sosyal faaliyetleri önemsiyor ve destekliyoruz. Türk halk müziği ve Türk sanat müziği kültürümüzün, acılarımızın mutluluklarımızın ve yaşanmışlıklarımızın yansımasıdır. Gençlerin böylesine içten müzik sanatını icra etikleri bir programda olmaktan dolayı mutlu olduğumu dile getirirken, konserin hazırlanmasında emeği geçen başta şef Yasemin Başkan Günal olmak üzere okul müdürüne, öğretmenlerine, öğrencilere ve katılım sağlayarak destek veren Rizeli müziksever vatandaşlara teşekkür ederim” dedi.

Vali Çeber, hitaplarının ardından müzik öğretmeni Yasemin Başkan Günal'a çiçek takdim ederek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI