Güneysu'da Açıldı

Güneysu ilçesindeki Ulucami İlk/Ortaokulunda kütüphane, akıl ve zekâ oyunları sınıfı düzenlenen törenle açıldı.

YÖREDEN HABER 19.04.2016 19:22:43 29 0
Güneysu
Okul kütüphanesi ile öğrencilerin analitik düşünme, akıl yürütme, problem çözme, araştırma, iletişim beceri vb. becerileri kazandırmaya yönelik olarak hazırlanan 'Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı' açılışı Vali Ersin Yazıcı, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş ve Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan tarafından gerçekleştirildi.

EĞİTİMİN AYRILMAZ BİR PARÇASI
Okula kazandırılan kütüphane sayesinde öğrencilerin daha çok kitap okuyarak başarılarını yükseltebileceklerini belirten Vali Yazıcı, 'Okumanın önemli bir parçası olan kütüphaneler, eğitimin de ayrılmaz bir parçasıdır 'dedi. 

AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI
Öğrencilerin açılan sınıftan memnun kalacaklarını ifade eden Vali Yazıcı, 'Biz eğitimi çok yönlü olarak düşünüyoruz. Akıl ve zekâ oyunları çocukların zihnini açması ve yeni şeyler öğrenmesi için hazırlanmış oyunlardır. Benzer çalışmaların bütün okullarımızda olmasını, bütün yönetici arkadaşlarımızın bu projeyi örnek almasını temenni ediyorum' şeklinde konuştu.

GELENEKSEL YARDIMLAŞMA DUYGUSU
Açılış sonrası, okulun çeşitli bölümlerinin yenilenmesi için yaptıkları katkıdan dolayı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerine teşekkür belgesi takdim eden Vali Yazıcı, geleneksel yardımlaşmanın çok güzel bir şey olduğunu belirtip, okulun yenilenmesi çalışmasında da bunun en güzel örneklerinden birinin verildiğini söyledi. Emeği geçen ve katkı veren herkese teşekkür eden Vali Yazıcı, 'RENK Projesini hayata geçirmekten dolayı da mutluluk duyuyoruz' dedi.

GÖREVİMİZ HEP EN İYİYİ YAKALAMAK
Vali Ersin Yazıcı okulunun faaliyetleri ve RENK Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında öğretmenler ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.Başarının bir ekip işi olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, 'Başarı tek başına bir fonksiyon veya bir faktörle gelmiyor, arkasında mutlaka ortaklık vardır. Bizim amacımız Rize'de hep en iyiyi yakalamak. Bugün ilimizin güzel okullarından bir tanesini ziyaret ediyoruz. Çocuklarımıza iyi bir eğitim ve öğretimin yanı sıra geleceğe hazırlanmalarında öğretmenlerimize önemli görevler düşmektedir. Bütün okullarımızda eğitim kalitesin yükseltmeye çalışıyoruz. RENK Projesini gönülden destekleyen okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz sayesinde başarılı sonuçları almaya başladık. Bizler her zaman sizlerin destekçisiyiz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum' ifadelerini kullandı.Amaçlarının geleceğin teminatı olan çocukları iyi yetiştirmek olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, 'Geleceğimizi sağlam bir yapıda oluşturmak için çocuklarımız bizim en büyük yatırımımız. Çocuklarımızı her yönden bilinçlendirmemiz gerekiyor 'şeklinde konuştu.

KİTAP OKUMA SAATİ
Toplantı sonrası Vali Ersin Yazıcı, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş RENK Projesi kapsamında öğrencilerle birlikte kitap okuyarak, sohbet etti. Öğrencilere, okumanın ve kendini geliştirmenin önemini anlatan Vali Yazıcı, kitap okumanın öğrencilerin zihinsel gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.Öğrencilerin gelecekle ilgili hedeflerini öğrenmeye çalışan Vali Yazıcı, onlara bazı tavsiyelerde bulundu.

HİÇBİR MAZERET BAŞARININ YERİNİ TUTAMAZ
Öğrencilere başarı için gayret göstermeleri tavsiyesinde bulunan Vali Yazıcı, 'Şu an elinizde imkân varken ders çalışın. Gelecekte ne olmak istiyorsanız bunu planlayın ve bir yere yazın. Ondan sonra bu yönde adımlar atın. Gelecekte göreceksiniz ki istediğiniz şeylerin çoğu gerçekleşmiş olacaktır. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz' şeklinde konuştu.
Öğrencilere gerek eğitim, gerek mesleki gerekse özel hayatındaki başarılarından, deneyim ve tecrübelerinden bahseden Vali Yazıcı, tüm öğrencilere hayatları boyunca başarı dileğinde bulundu.
Sohbet sonrası öğrencilere çevre eğitimi kitap setleri dağıtıldı.

OKUL EĞLENCELİ EĞİTİM YERİ
Okullarda yaygınlaştırılması planlanan Akıl Oyunları Sınıfı ile öğrenciler okulda ve günlük hayatta karşılarına çıkacak; görsel algı, fiziksel beceri ve denge, üretkenlik, düşünme becerileri konularına odaklanacaklar. Bu sınıftaki her oyun çocukta farklı bir yeteneğin gelişmesi hatta ortaya çıkması için uzmanlar tarafından hazırlanıyor.Oluşturulan Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı'nın amacının öğrencilerin eğlenirken zekâlarını geliştirmeleri, zihinlerini açmaları ve yeni bir şeyler öğrenmelerini sağlamak olduğu belirtildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı