GÖÇMENLERİN GÖZÜNDEN TÜRKİYE

Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Rize İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından “Göçmenlerin Gözünden 15 Temmuz” konulu program düzenlendi.

YÖREDEN HABER 27.12.2016 20:05:01 18 0
GÖÇMENLERİN GÖZÜNDEN TÜRKİYE
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Emre NEBİOĞLU, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, kamu kurum ve kuruluşlarından yöneticiler, uluslararası öğrenciler ile ilimizde yaşayan göçmenler katıldı.

Programda konuşma yapan Rize İl Göç İdaresi Müdürü Enes TÜFEKÇİ, insanlığın farklı dilinin dininin ve renginin olmadığını insanın varlığı itibari ile zaten bir değer olduğunu belirterek, Ülkemizin açık kapı politikasının mazlumun yanında duran tavrının bu anlayış gereği olduğunu belirtti. Ayrıca 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne ve demokrasimize yapılan menfur saldırıya karşı Türk halkıyla beraber meydanlarda yer alan göçmenlere teşekkürlerini sundu.

Rize Vali Yardımcısı Emre NEBİOĞLU konuşmalarında yaşanan darbe girişimi gecesi göçmenlerin Türk halkıyla birlikte meydanlarda yer alıp ortak tavır göstererek darbe girişiminin karşısında yer aldıklarını belirtti. 15 Temmuz’da milli iradeye karşı gerçekleştirilen hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanımızın talimatı ve halkımızın dik duruşu sayesinde hedefine ulaşamadığını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ise 15 Temmuz gecesinde ülkemiz insanının etnik yapısı, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun el birliği, güç birliği anlayışı çerçevesinde yan yana, omuz omuza karşılık vererek bu darbe girişimini başarısız kıldığını belirterek Türk Milleti’nin bugün olduğu gibi tarih boyunca da hep mazlumların, mağdurların yanında yer aldığını ve zulümden kaçanlara kucak açtığını ifade etti.

Konuşmaların ardından program, Rize’de bulunan uluslararası öğrencilerin duygu ve düşüncelerinin yer aldığı “Göçmenlerin Gözünden Türkiye ve 15 Temmuz” konulu video görüntüsü ile devam etti.

Program, 15 Temmuz gecesi yaşadıkları üzüntüyü ve ne olursa olsun her zaman Türk Milleti’nin yanında yer alacaklarını dile getiren uluslararası öğrenciler Zaira ANTADZE, Ayuba Adevunmi KOSOKO ve Muhammed Mansur Ali EL HAITI’nin konuşmaları ile sona erdi. 
Rize Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI