GENEL MÜDÜRÜ ALİM’DEN YENİDEN REFAH PARTİSİNE İADEYİ ZİYARET

Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM, Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkan'ı Mehmet Akif ZERDECİ’yi İl Başkanlığı Binasında iadeyi ziyaret ederek başkan Zerdeciyle bir araya geldi.

YÖREDEN HABER 25.03.2021 09:51:50 24 0
GENEL MÜDÜRÜ ALİM’DEN YENİDEN REFAH PARTİSİNE İADEYİ ZİYARET

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Çaykur Genel Müdürlüğü görevini vekâleten ifa ederken Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile asaleten ataması yapılan Yusuf Ziya ALİM, Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif ZERDECİ ’nin yapmış olduğu tebrik ve hayırlı olsun ziyaretine karşın iadeyi ziyarette bulundu.

Ziyarette, Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Zeki KARAOĞLU ve bazı İl Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundular. Yapılan görüşmede Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı ZERDECİ; Çaykur’un bölgemiz ekonomik kalkınmasındaki en büyük aktör olduğunu ve siyasetin dışında tutulması gerekliliğini; Çaykur’un siyaseten maruz kaldığı finansal ve yönetimsel bağımlılıktan bertaraf edilerek daha güçlü bir Çaykur için parti olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

Ayrıca bölge tarımı için çok önemli olan Çay Kanunu yasası için Recep Tayyip ERDOĞAN Üniversitesi öncülüğünde yapılan Çay Kanunu çalışmalarına siyasi partilerden, Çaykur’dan, STK’lardan, çay müstahsillerinden ve özel sektör çay üreticilerinden oluşan bir heyetinde dahil edilerek ortak akıl ile çıkartılacak kanunun tüm kesimlere ve bölgeye daha fayda sağlayacağının önemine değindi.

Yeniden Refah Partisi olarak, Çaykur’un işçi alımlarında göstermiş olduğu şeffaflık ve eşit şartlar altında kura çekimi yapılmasından memnun olduklarını dile getiren ZERDECİ; İşçi alımlarında aynı koşulların devam etmesini beklediklerini söyledi.

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM; Göreve getirildiği gün itibari ile tasarruf sürecini başlattıklarını, israfın her türlüsüne karşı olduklarını, fabrikalarda üretim verimliliğinin ve çay kalitesinin arttırılması için gereken çalışmaların yapıldığını ve bu konuda her türlü eyleme geçildiğini, çay tarımının daha kaliteli yapılması için müstahsilleri bilinçlendirip, Türk çayının ekonomik değerinin artmasını sağlamak, çayımızı bir dünya markası haline getirmek, uluslararası pazardan daha fazla pay alabilmek için çalışmalarımızın sürdüğünü ifade etti.

Çok samimi ve sıcak bir ortamda yapılan görüşmeler neticesinde her iki taraf da memnuniyetlerini ifade ettiler. İl Başkanı ZERDECİ açıklamasının devamında. Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM ‘e yeni görevinin tekrar hayırlı olması dileklerinin ardından ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ” Sayın Genel Müdür nezaket gösterip iade-i ziyarette bulundular, Rize ekonomisinin merkezinde bulunan Çaykur’un bu yeni dönemde daha iyi, daha başarılı yönetileceğini ümit ediyor, Sayın Genel Müdüre üstün başarılar diliyor ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı