Gençler Sabah Namazında buluştu.

TÜGVA’nın açılımı Türkiye Gençlik Vakfı olarak adlandırılır bu vakıf adından da belli olduğu gibi daha çok gençlere yönelik etkinlikler yapmaktadır.

YÖREDEN HABER 13.10.2017 08:27:52 112 1
Gençler Sabah Namazında buluştu.

Birçok şehirde yerleri bulunmaktadır. Ortaokul, lise, üniversite öğrencileri için ilgilenen koordinatörler vardır.

2014 yılında kurulan Türkiye gençlik vakfı çok hızlı bir şekilde çalışmalarına devam etmektir.

Pazar’da kurulan TÜGVA’nın başkanlığını Pazar İmam Hatip Cami hocası Hasan Ayrılmış yapıyor. Ayrılmış yaptığı açıklamalarda “ Türkiye Gençlik Vakfı olarak Pazar’da yeni bir oluşum halindeyiz. Gençlerimiz ile ilgili çalışmalar yapmaktayız. Gençliği ihya etmek, aslına uygun geleneklerine bağlı, tarihini bilen ve İslam’ın vermiş olduğu misyonu üstlenen bir gençlik, bir nesil yetiştirtmek amacındayız. İnşallah bu anlamda hedefini belirlemiş olan gençlerle yola çıktık. Bu genç arkadaşlarımız hem yeni nesille örnek olmak, hem de birlik beraberlik içerisinde yeni nesli hayırlı işlerde buluşturup hedefe yöneltmeye çalışacağız. Pazar’da teşkilat olarak kurulduğumuz bir ay oldu. Yönetimi oluşturduk.8 kişi ile başladık. Teşkilatımızı oluşturduk. Şimdi ise ziyaretlere başlayacağız. Pazar’ın dinamiklerini kullanmaya çalışacağız. Öncelikle bir mekan olarak isteklerimizi ilgililere ulaştıracağız. Pazar’da gençliği bir arada hayırlı işlerde bulunduracak ekip oluşturacağız. İlk başlattığımız çalışma her Cuma günü farklı camilerde sabah namazı kılmak oldu. Amacımız bir yandan camilerimizi gençleştirmek, diğer yandan 15 günde bir dini sohbetler yapmaktır. Ve yapıyoruz. Gençliği daha iyi konumlara nasıl getiririz çalışmalarına ön ayak olacağız. İslam ve inanç anlamında neler yapabiliriz bunları projelendiriyoruz. Sohbet programlarımıza uzman kişileri getirip daha da anlamlı kılmaya çalışacağız” dedi.


Anahtar Kelimeler:
mehmet katmer
13.10.2017 18:48:51
yılmaz hoca seni hanım evden kovdu tamam anladık geçlerın camıye gitmesi neden haber konusu oldu gerçi yarisi imam cami görevlisi bunu anlıyamadık yani ne demek istıyrorsunuz pazarın gençlerı caminin içini tanımıyorlarmı oncğoron eskiri

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı