Fransa’da Teknik İncelemeler Yapıldı

Trabzon ve Rize’nin çöp sorununa ilişkin Fransa’da, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Gümrükçüoğlu ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap incelemelerde bulundu.

YÖREDEN HABER 24.09.2014 12:55:31 73 0
Fransa’da Teknik İncelemeler Yapıldı
Fransa’nın Bordeaux kentinde Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Gümrükçüoğlu ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve teknik personelin hazır bulunduğu araştırma gezisinde çöpün enerjiye dönüştürülmesi konusunda en son teknoloji masaya yatırıldı ve belli prensiplerde mutabakata varıldı.
CHO-Power Morcenx Gazification Facility (CHO-Power Gazlaştırma Tesisi)’nde yapılan incelemede tesisin teknik şartlarının Rize ve Trabzon’un ortak kullanacağı tesiste kullanılabileceği belirtildi.
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, karma bir sistemin kullanıldığı tesislerin benzerinin Trabzon ve Rize illerinin çöplerinin bertarafı konusunda kullanılabileceğini söyledi.
Başkan Kasap, “Fransa’da teknik konularda bize çok faydalı olan bir inceleme gezisi yaptık. Burada kullanılmakta olan çöpün enerjiye dönüştürüldüğü tesis teknoloji bakımından oldukça iyi. Trabzon ve Rize’nin çöpünün bertarafı konusunda en uygun teknolojinin planlandığı bu süreçte yaptığımız incelemelerin en kapsamlısını gerçekleştirdik” dedi.
Vatandaşlar açısından çöpün kaynağında ayrıştırılmasının önemli olduğuna vurgu yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Gümrükçüoğlu, “Bundan sonraki süreçte böylesi bir tesisi Rize ve Trabzon’un ortak kullanımına sunduğumuzda çöp artık bir dert olmaktan çıkacak. Vatandaşlarımız çöpü kaynağında ayrıştırarak bu sürece önemli bir katkı sağlayacaklar. Üretilen enerji kamuya satılacak. Enerji üretilemeyen çöpün bir kısmı alt yapıda kullanılırken küçük bir kısmı depolanacak” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı