FOTOĞRAFINI ÇEKMEK İÇİN 8 SAAT NÖBET TUTTU

Üniversite Mezunu Doğa Fotoğrafçısı Rize-Pazarlı Ahmet Mert köyündeki tarlasında 8 saat nöbet bekleyerek KARACA fotoğrafı çekmeyi başardı.

YÖREDEN HABER 29.06.2021 10:50:40 143 1
FOTOĞRAFINI ÇEKMEK İÇİN 8 SAAT NÖBET TUTTU

Üniversite Mezunu Doğa Fotoğrafçısı Rize-Pazarlı Ahmet Mert, köyündeki tarlasında 8 saat nöbet bekleyerek KARACA fotoğrafı çekmeyi başardı.

Rizeli üniversitesi mezunu Ahmet Mert (29), kendine ait çay tarlasında, 8 saat nöbet tutarak, Karacanın fotoğrafını çekti.

Rize'nin Pazar ilçesinden 9 km uzaklıkta Orta Irmak köyünde ikame eden Ahmet Mert (29,) 'çocukluktan beri, doğa fotoğrafçılığına merağım vardı. Özellikle çok zor ve meşakkatli olmasına rağmen yaban hayatına duyduğum ilgi ve alakadan dolayı daha çok bu yönde kendimi geliştirdim.' dedi.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu olan Mert, 'Amatör olarak cep telefonumla doğa fotoğrafları çekimine başladım, daha sonra profesyonel fotoğraf makinesi aldım. Gönlümde yaban hayatını ve yaşamlarını fotoğraflamak vardı. Köyümüz de yaş çay toplama kampanyası nın ilk sürgünü sona erdi. Çay tarlamızda her gün 8 saat yaban hayatını fotoğraflamak için nöbet tuttum.' diye konuştu.

Akşama yakın ormandan bir karaca nın tarlamıza girdiğini gördüm ve çok heycanlandım diyen Ahmet Mert, 'O an ki halimi anlatmak mümkün değil, ancak yaşanır. Makinemi alıp, karacayı farklı karelerde fotoğrafladım Ardından kendinsine doğru, ıslık çaldım, bağırdım bana dönerek kaçmak yerine, âdeta poz verdi.' ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Özkan A.
29.06.2021 11:58:17
"Fotoğraf makinesinin en önemli parçası onun 30 cm arkasında durandır. " Tebrikler kardeşim , umarım emeklerinin karşılığını alırsın.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI