Fizibilite çalışması yapıldı.

İLÇEMİZ HAMİDİYE DE YAPILACAK OLAN İMAM HATİP KOMPLEKSİ İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARINDA BULUNULDU.

YÖREDEN HABER 16.07.2014 13:15:35 35 0
Fizibilite çalışması yapıldı.
Rize'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yaptıkları tesislerin arasında özel bir firmaya ait yatırımın bulunduğunu ifade ederek 'Dünyanın en büyük doğalgaz sıvılaştırma tesisi de bunlar arasında. Mehmet Kutman'a ait Naturel Gaz SNC Tesisi de var' dedi.

İşadamı Kutman’ın Rize`ye uzun süredir gelmediğini söylemesi üzerine Başbakan Erdoğan, bundan sonra sık sık gelmesini tavsiye ederek dedelerinin topraklarını ziyaret etmesini ve yeni yatırımlar yapmasını istedi.

Bunun üzerine İlgili kuruluş Fizibilite çalışması yapmak için,Pazar Hamidiye Mahallesinde Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Mehmet KUTMAN tarafından yaptırılacak olan İmam Hatip Kompleksi (İmam Hatip Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi, öğrenci pansiyonu, spor salonu, sosyal donatılar) için Rize Vali Yardımcısı Şefik AYGÖL, Pazar Kaymakamı Selçuk ASLAN, şirket yetkilisi Aydın ELVER ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet BÜYÜK fizibilite incelemelerinde bulundu.

Rize Vali Yardımcısı Şefik AYGÖL konu ile ilgili fizibilite çalışmaları sırasında yaptığı açıklama da “Bugün Pazar ilçemizde Hamidiye bölgemizde özellikle imam hatip öğrencilerimize yönelik olarak okulumuzun yetersiz olduğu düşüncesiyle geniş bir yer tahsis edildi. Burada hem kız öğrencilerimiz hem erkek öğrencilerimizin bir kampüs şeklinde, hem ortaokul hem lise boyutunda hepsine ihtiva eden bir okul, kampüs düşüncesi oluştu. Tabi bu düşünceyi hayata geçirmekle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili gerekli girişimlerde bulunuldu.
Sayın Başbakanımızın ilimizi son ziyaretinde ve toplu açılış törenlerinde Global Yatırım Holding yönetim kurul başkanı olan hemşerimiz Mehmet KUTMAN beyefendi bu yatırımı kendileri yapabilecekleri, üslenebileceğini, hayırseverlik yapabileceklerini ifade ettiler. Bugün ilk fizibilite çalışmalarını, artık yavaş yavaş projeye dönüşme aşamalarını beraber görüşüyoruz. Kendisi adına da Aydın ELVER Bey geldiler. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah temelini beraber atmayı, sonra çocuklarımızın içinde koştururken eğitim aldıklarını beraber görürüz.’’
dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI