Fırtına Deresi-Çamlıhemşin yol çilesi

Rize'nin Turizm merkezi haline gelen Çamlıhemşin ilçesi ve Ayder Yaylasının kullandığı kara yolunda uzun araç kuyrukları ve darlığı yüzünden gelen yerli ve yabancı Turistleri çileden çıkarıyor.

YÖREDEN HABER 3.09.2017 18:09:43 174 0
Fırtına Deresi-Çamlıhemşin yol çilesi
Haber ve Fotoğraflar; Cemil Kus
Turizm sektöründe her geçen gün yıldızı parlayan Çamlıhemşin ilçesinin yolunda trafik yoğunluğunun her geçen yıl arttığına işaret eden Çamlıhemşinli sürücüler, 'On yıllardır aynı yolu kullanıyoruz. Karadeniz'de turizm ilçesi olup, yolu yetersiz olan tek ilçe galiba Çamlıhemşindir. Bu yol üzerindeki keskin viraj ve yer yer daralan yol genişliği yüzünden sık sık kazalar meydana gelmektedir. Çamlıhemşin'e  duble yol yapılması artık lüks değil, ihtiyaçtır'diyerek, duble yola bir an önce kavuşma hayali içinde olduklarını belirtti.
 
Turistler dert yandı
 
Çamlıhemşin'e gelen Turistler, Turizm bölgesinin dar yolları ve uzun yoğun araç trafiğine neden olduğunu dile getirirken 'Çamlıhemşin'in en önemli sorunlarından biri ulaşımdır. Ayder ve 36 Yaylasında Turizm faaliyeti gösteren Çamlıhemşin ilçesinin kullandığı kara yolunun duble yol haline getirilmesi şart. Çamlıhemşin ilçesi artık turizm sektörünün göz bebeği haline geldi.' dedi.
 
 
Bu Yol Doğa Cenneti Çamlıhemşin'e yakışmıyor.
 
Çamlıhemşin'e gelen yerli ve yabancı turistlerin ilçe yolunda seyahat etmekten kaçındığını anlatan Turizmciler, 'İnsanlar haklı olarak sık sık üzücü kazaların yaşandığı sorunlu bir yolda seyahat etmek istemiyor. Hiç kimse mecbur kalmadıkça bir servet ödediği otomobili ile dar ve uzun araç trafiğinde seyahat etmek istemez. Bu durum Çamlıhemşin Turizminin önünü tıkar. Duble yolun gerçekleşmesi halinde ilçenin önü açılmış olacak'' diyerek dert yandı.

...

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı