Festival,Hiçbir Olumsuzluk Yaşanmadan Tamamlandı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda bu yıl 14'ncüsü düzenlenen festival Yöre Sanatçıları ve ünlü isimlerin konseri ile başladı ve sona erdi.

YÖREDEN HABER 31.01.2022 11:28:59 66 1
Festival,Hiçbir Olumsuzluk Yaşanmadan Tamamlandı
ÇAMLIHMEŞİN-Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda bu yıl 14'ncüsü düzenlenen festival Yöre Sanatçıları ve ünlü isimlerin konseri ile başladı ve sona erdi.

Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası’nda kaymakamlık, Belediye ve Ayder Turizm Derneği tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Ayder Kar Festivalin ilk gününde renkli görüntüler ortaya çıktı. 2.günde ise etkinliğe katılanlar otomobil şambrelleri, branda ve naylonlarla karda kaydı.Kazaların meydana gelmesi sonucu şambrelle kayma yasaklandı.

Ayder Yaylası kardan adam festivali 28-29-30 Ocak tarihleri arasında gerçekleşti. festivalde ünlü isimler konser verdi.

Festivalde her yıl trafik nedeniyle aksamaların yaşandığı Ayder Yaylası’nda bu yıl araçlar için farklı bir önlem alındı.

Ayder Kar Festivali, Covid-19 pandemisi nedeniyle 2 yılın ardından bu yıl kaldığı yerden devam etti. 14.’sünün gerçekleştirildiği Ayder Kar Festivali bu yıl renkli görüntülere sahne olurken, festival öncesinde yaylada yoğun güvenlik önlemi alındı.

Ayder Yaylası’nın içerisine alınmayan araçların yayladaki festival alanına kadar gitmesine izin verilmedi. Bunun yerine hazırda bulunan 60 araç vatandaşları araçların bırakıldığı yerden festival alanına kadar taşıyarak araç kalabalığının önüne geçilmiş oldu.

Alınan tedbirlerle Festival boyunca hiçbir olumsuluk yaşanmadı,Ufak tefek kazalar olmasına rağmen Hastanelik ve emniyet ihlali gibi durumların yaşanmadığı Kar Festivali’ne bu yıl 60 binin üzerinde misafir katıldığı tahmin ediliyor.


Anahtar Kelimeler:
Hasan ozgen
31.01.2022 20:16:38
Őncelikle guzel paylasiminiz icin tesekkur ederim Bu senlikleri ayder guzellestirme dernegi hicbir kamu kurum ve kurulusunun katilimi ve katkisi olmadan tek basina AYDER GUZELLESTIRME DERNEGI YAPMISTIR turizm dernegininde hicbir katkisi olmamistir

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI