FESHANE'DE YAĞMUR SÜRPRİZİ

İstanbul Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) ve Rize Valiliği Organizasyonuyla 24-27 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan 7. Rize Tanıtım Günleri İstanbul Feshane’de Yağmurlu günle görkemli bir açılışla şanına yakışır bir start

YÖREDEN HABER 25.04.2014 13:14:12 30 0
FESHANE
Rize kültürü ve turizminin ön planda tutulduğu Feshane Rize etkinliğine Bilim Sanayi Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu´İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, Malezya Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Detuk Abdul Gaffar Tambi, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Celal Erdoğan, Feshane Rize günleri etkinliğinin açılışını yapmaları ile başladı.



Federasyon Başkanı Celal Erdoğan’ın açılış konuşması ile başlayan program; Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın selamlama konuşması ; İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İstanbul Valisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın konuşmaları ile devam etti.
Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, yaptığı konuşmada, Rizenin dışındaki Rizelilerin biran önce Rize den ayrılmak değil “Ah keşke biraz daha kalabilsem” diyebileceği bir Rize’yi oluşturmamız gerekiyor. Bu manada biz aynı zamanda hem Rize il merkezi olarak hemde diğer belediyelerle dayanışma içerisinde olacağımız bir dönemi oluşturacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde hem içerde hemde dışardaki Rizelilerin birlik beraberlik içerisinde neleri yapabileceğini zaten görmekteyiz, dahada ileri noktalara taşıyacağımıza inanıyorum dedi.
 Katılımcı heyet stantları gezerek Rize Valiliği ve Rize Belediye standında ikram edilen, Dev kazanlarda kaynatılan dünyaca meşhur Rize MUHLAMASI, mısır ekmeği, Turşu, Sarma ve pepeçura tatlısını tattı. Yemek sonrası Rize Belediye personeli  yörenin ünlü Şairi Ahmet Çakar’ın, Atma türkülerini dinleyip fuardan ayrıldılar.  



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI