Fair Play Üniversiteler Kervanı

RTE Üniversitesi ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen “Fair Play Üniversiteler Kervanı” paneli Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 4.10.2017 15:41:53 38 0
Fair Play Üniversiteler Kervanı

Programa, Uluslararası Fair Play Birliği Yönetim Kurulu Üyesi-Avrupa Fair Play Birliği Başkan Yardımcısı-TMOK Fair Play Başkanı Erdoğan ARIPINAR, TMOK Üyesi-Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Murat ÖZBAY, TMOK Üyesi –Fair Play Komisyonu Planlama Koordinatörü Teoman GÜRAY, TMOK-Fair Play Komisyonu Üyesi Remzi YILMAZ, Milli Atlet-Maraton Koşucusu-Balkan Şampiyonu-Akdeniz Oyunları 2.si-Olimpiyat ve Tokyo Maratonu 4.sü İsmail AKÇAY, Fair Play Komisyonu Üyesi-İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Semra DEMİRER ve Milli Güreşçi-84 Kiloda Grekoromen Gençler Dünya Üçüncüsü-Üniversitemiz BESYO Öğrencisi-Çaykur Spor Kulübü Sporcusu Salih AYDIN panelist olarak katıldı.

Panele geçilmeden önce “Dünya Fair Play Karikatür Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi. Kurulan stantlarda TMOK ile Fair Play kitapları, broşürleri, rozetleri ve karikatür albümlerinin dağıtımı yapıldı.

Sergi alanı gezildikten sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile birlikte panelin açılışı gerçekleştirildi. TMOK tarafından Rize’de Fair Play’a katkı sağlayanlara madalya ve belgeleri sunuldu.

Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL gerçekleştirdi. Vural, Fair Play’ın önemine vurgu yaparak böyle bir organizasyonun Üniversitemizde gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve TMOK yönetimine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Arslan KALKAVAN’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, panelistler geliş amaçlarının Fair Play’i anlatmak olduğunu ifade ederek “Fair Play nedir, ne anlam ifade eder?”, “ Fair Play olgusunun dünya ne zaman farkına vardı?”, Türkiye Fair Play Komisyonu’nun kuruluşu ve faaliyetleri” hakkındaki bilgilerini ve yaşamış oldukları anıları katılımcılara aktardılar.

Panelin sonunda katılımcılara hep birlikte Fair Play andı tekrarlattırılarak birer Fair Play gönüllüsü oldukları ifade edildi.

Panelistlere katkılarından dolayı, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN, BESYO Müdürü Prof. Dr. Arslan KALKAVAN ve Üniversite Genel Sekreteri Adnan ER tarafından şilt ve hediye takdim edildi.

Program, günün anısına çektirilen toplu fotoğraf ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI