Fabrika Müdürleriyle çok önemli toplantı

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu 26 Nisan da başlayacak olan 2014 yılı yaş kampanyası öncesi yaş çay fabrikası müdürleri ile bir araya gelerek kampanya hakkında görüş alışverişinde bulundu.

YÖREDEN HABER 25.04.2014 21:49:23 12 0
Fabrika Müdürleriyle çok önemli toplantı
Genel Müdürlük binasında gerçekleşen toplantıda Fabrika Müdürlerine bir konuşma yapan Genel Müdür Sütlüoğlu, sezonu erken açtıklarını ve üreticilerin de taze ürün satmaları için fabrika müdürlerine büyük iş düştüğünü belirtti; “ Hayırlısı ile 2014 çay sezonunu başlatıyoruz. Bu konuda gerekli bilgiler sizlere verildi. Bu senede biraz erken açıyoruz sezonu. Çayı taze olarak almak en üsttün kaliteli çaylardan son derece kaliteli ürünler elde etmek istiyoruz,  gerek yeşil çay olarak, gerek de siyah çay olarak. Bunun içinde oldukça cazip bir destekleme fiyatı verdik.

Belirlenecek olan taban fiyatlara ilaveten 1,5 TL Bu toplayacakları çaylar için vatandaşımıza, üreticimize peşin ödeme yapacağız. Yani bu önemli bir rakam vatandaş; “çay çok taze, düşer rekolte çok düşer, biz zarar ederiz” diyebilir. Ciddi bir düşüş olmayacak ama buna mukabil çok ciddi bir fiyat veriyoruz. Yani daha az çay toplayarak vatandaş daha çok parayı alabilecek cebine daha çok para girecek.

 Onu vatandaşa anlatmamız gerekiyor. İlave 1,5 TL verdiğimiz uygulamayı 1 Mayıs’tan sonra tabii yeniden durum değerlendirmesi yapacağız. Ondan sonradaki politikalarımızı belirleyeceğiz. Vatandaşın talebine göre, getireceği çaya göre bizde yeni politikalarımızı kendi durumumuza göre belirleyeceğiz.” Dedi.
Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, dünyaya açılmaya çalışan bir marka olduklarının altını çizerek ilk şartın kaliteli ürün olduğunu söyledi. Kaliteli ürününde hammaddeden başladığını belirten Sütlüoğlu, fabrika müdürlerinden satın aldıkları yaş çayın kalitesine çok önem vermelerini istedi. Sütlüoğlu; “Kalitesiz malı satabilen bir pazarlamacı olmaz. Bir kere malı iyi pazarlayabilmeniz için mutlaka malınızın kaliteli olması lazım. Bu da üretimden geçiyor. Bu da ham maddenin iyi olmasından geçiyor. Yani dünyaya açılma gibi bir iddiamız var. Çalışıyoruz. Görüyorsunuz fuarlara katılıyoruz. Bir ülkeden bir ülkeye koşuyoruz. Ama her şey çayın kalitesine bağlı ve ham maddenin kalitesine bağlı.
 Fabrikalarda bunun prosesine uygun üretilmesine bağlı. Yani siz sadece yaş çay üretim ayağını idare ederseniz sizin işiniz üretim sizin bunu iyi yaparsanız satış ayağını da rahatlatmış olursunuz. İnşallah bu sene iyi bir sezonu hep beraber geçiririz. İnşallah mahcup olmayız.  İnşallah vatandaşımız daha da mutlu olur. Çayda yeni ürün yelpazeleriyle, yeni üretimlerle katma değeri yüksek ürünler yaparak hem kendimiz kurum olarak hem de vatandaşımız inşallah daha çok kazanır.” Dedi.
  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI