Esnaflar, Pazaryerinde Müşteri Beklediler

Rize’de 2 ay üzerine yeniden alınan karar gereği Pazaryerleri açılmaya başladı.

YÖREDEN HABER 11.05.2020 18:40:44 44 0
Esnaflar, Pazaryerinde Müşteri Beklediler

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Rize’de 2 ay üzerine yeniden alınan karar gereği Pazaryerleri açılmaya başladı.

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre 11 Mayıs'ta pazar yerlerinde uygulanan kısıtlamalar kaldırılması ile ilgili almış olduğu karar üzerine, Rize’nin Pazar İlçesinde haftada 2 gün kurulan Pazaryerinin ilk günüde işyerini açan esnaflar müşteri bekledi.

Rize’nin Pazar İlçesinde Pazartesi ve Perşembe günleri açılan halk Pazarı, Koronavirüs kısıtlamasının kalkmasıyla birlikte ilk kez esnaflar 2 ay sonra tezgahlarının başına geçerek müşteri beklediler.

Pazar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü girişte stant kurdu. Vatandaşlara dezenfekten uygulaması yaptı. Maske dağıttı ve kurallara uyulup uyulmamasına dikkat etti.

İlk günde işyerlerini açan esnaflar yaptıkları açıklamada, “ işyerlerimizin açılmasına memnun olduk. Lakin dışarıda kimse yok ki mal satalım. Vatandaş korkuyor dışarıya çıkmıyor. Bugün ilk gün olduğundan dolayı, öğleyin vakti girdi ve hala siftah yapamadık. İnsanların üzerinde oluşan korkunun da ortadan kalkması gerekiyor. Genelde biz esnaflar ve vatandaşlar, artık KOVİT-19 virüsüne alıştık. Vatandaşlar tedbirini alıyor ve ihtiyacı olduğunda da dışarı çıkıp hemen evlerine dönüyor.”

Pazaryerinde ihtiyacını gidermek için güzel havayı da fırsat bilerek evlerinden çıkan vatandaşlar,” karardan son derece memnun olduk. Umarım bu hastalık ortadan kalkar ve eski günlerimize tekrar döneriz.” dediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI