Erdoğan Rize'de Ayder sıkıntılarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de Havalimanı ve Ayder hakkında yaptığı açıklamalarda gündemi değerlendirdi. Ayder'de neler yapılması gerekenleri net bir şekilde dile getirdi.

YÖREDEN HABER 21.05.2016 17:29:38 120 0
Erdoğan Rize
Fotoğraf; Engin Tavlı
Son yıllarda Turizm merkezlerinde çarpık yapılaşma hakkında konuşan  ve Rize'nin yaylalarının da bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder yaylasına çıkıldığı zaman orada yapılan binalara 'evet' demenin uygun olup olmadığı hakkında net konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz kentsel dönüşüm-değişim projeleri yapıyoruz ya, bunlardan bir tanesini bizim Ayder'e yapmamız lazım, bir tanesini Uzungöl'e yapmamız lazım, ondan sonra da diğerlerine bunu yaymamız lazım'dedi.

'Yapacağız, başka bunun çaresi yok. O evlerde oturanları da seviyoruz aslında, ama onlar kendilerini sevmiyorlar' söyleyen Erdoğan, 

'Biz aynı zamanda çevreciyiz, çevrecilik budur. İstediğini istediğin gibi kondur, planı olmasın, projesi olmasın; yok böyle şey'diyerek, 

Yapacaksın, orada hem tarih olacak, hem çevre olacak, hem oranın yerel özgün mimarisi olacak ve ondan sonra seyret bak buralara nasıl turistler geliyor, bunu göreceğiz. Ben bunların da yapıldığında, turizmde hak ettiğimiz yere ulaşacağımıza, çok ciddi bir gelir kaynağı elde edeceğimize inanıyorum. Çok geç kaldık, inşallah bunları aşacağız' diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI