Fotoğraf; Engin Tavlı
Son yıllarda Turizm merkezlerinde çarpık yapılaşma hakkında konuşan ve Rize'nin yaylalarının da bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder yaylasına çıkıldığı zaman orada yapılan binalara "evet" demenin uygun olup olmadığı hakkında net konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz kentsel dönüşüm-değişim projeleri yapıyoruz ya, bunlardan bir tanesini bizim Ayder'e yapmamız lazım, bir tanesini Uzungöl'e yapmamız lazım, ondan sonra da diğerlerine bunu yaymamız lazım"dedi.
"Yapacağız, başka bunun çaresi yok. O evlerde oturanları da seviyoruz aslında, ama onlar kendilerini sevmiyorlar" söyleyen Erdoğan,
"Biz aynı zamanda çevreciyiz, çevrecilik budur. İstediğini istediğin gibi kondur, planı olmasın, projesi olmasın; yok böyle şey"diyerek,
Yapacaksın, orada hem tarih olacak, hem çevre olacak, hem oranın yerel özgün mimarisi olacak ve ondan sonra seyret bak buralara nasıl turistler geliyor, bunu göreceğiz. Ben bunların da yapıldığında, turizmde hak ettiğimiz yere ulaşacağımıza, çok ciddi bir gelir kaynağı elde edeceğimize inanıyorum. Çok geç kaldık, inşallah bunları aşacağız" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 18:10
Erdoğan Rize'de Ayder sıkıntılarını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de Havalimanı ve Ayder hakkında yaptığı açıklamalarda gündemi değerlendirdi. Ayder'de neler yapılması gerekenleri net bir şekilde dile getirdi.

YORUM EKLE
1
Macahel ve Maral Şelalesini gezdik.
2
Rıdvan Şükür, Tahtalı Dağı'nda zirveye Koştu.
3
Fotoğraf Sanatında Rize
4
Rize'de AVM'de sona doğru gelindi
5
Rize'ye Yön Veren Kılavuzlar Kitaplaştı
6
Pazar'lı Doğa Yazarı ve Turizmci Haberal ile Yöre...
7
Rize'de Yabancı Dil için ortak Protokol
8
Ahilik Rize'de Kutlandı
9
Pazar Belediyesinde İşkur çalışanlarına ait...
10
Rize'den Çanakkale'ye uğurlandılar
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK

GÜNEŞ

ÖĞLE

İKİNDİ

AKŞAM

YATSI
SIRADAKİ HABER