Engelliler haftası etkinlikleri

Çayeli Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından yıl içerisinde hazırlanan el sanatı ürünleri “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nde açılan sergi ile vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergiyi gezen misafirler gördükleri çalışm

YÖREDEN HABER 4.12.2014 13:57:26 180 0
Engelliler haftası etkinlikleri
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Zehra Usta Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından düzenlenen, gösteriler büyük beğeni topladı.
İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleşen programa, Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Prof Dr. Reşat Kasap, Vali Yardımcısı Mehmet Özer, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Öğretmenler, Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri ve öğrenci aileleri katıldı.

Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin hazırladığı program, çeşitli oyunlar ve tiyatro gösterisi ile devam etti. Öğrencilerin performansları büyük beğeni topladı.

Vali Ersin Yazıcı, programda yaptığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
'Rize Valiliği olarak engelli çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine çok önem veriyoruz.
Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, onların yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.

 Memnuniyetle belirtmeliyim ki, yapılan yasal düzenlemelerle engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel hayata katılmasına ilişkin yapılan çalışmalar her geçen gün daha iyiye gidiyor. Engelli vatandaşlarımızın sorunları ile ilgilenmeli ve onları hayata kazandırmalıyız 'dedi.

Vali Ersin Yazıcı, tiyatro gösterisi sonrası yaptığı açıklamada, öğrencilerin sergilediği oyunu çok beğendiğini ifade ederek, 'Çok gururlandık.  Bu özel öğrencilerimiz güzel bir oyun sergilediler. Kendilerini kutluyorum' dedi.
 
Çayeli Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından yıl içerisinde hazırlanan el sanatı ürünleri “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nde açılan sergi ile vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergiyi gezen misafirler gördükleri çalışmalar karşısında hem şaşkınlık hem de memnuniyet yaşadı. Aileler çocuklarının yaptıkları becerileri görünce duygulu anlar yaşadılar. Engelli çocuklarında bir şeyler yapabilecekleri ve somut ürünler ortaya koyabileceklerini görmüş oldular.

Çayeli Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Tesislerinde açıldı.
Serginin açılışına Vali Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, engelli öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri katıldı.
Açılış öncesinde konuşan Vali Yazıcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün asıl amacının engelli vatandaşların sorunları konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu ifade ederek,  serginin açılmasında katkısı olan öğrencileri, velilerini ve öğretmenlerini kutlayarak serginin açılışını yaptı.

Açılışın ardından sergiyi gezen Vali Yazıcı bir değerlendirme yaptı.
Vali Yazıcı, 'Engelli arkadaşlarımızın eserlerini birlikte gezdik. Engellerin, sanatla aşıldığını göstererek farklarını ortaya koydular. Engelleri ortadan kaldırdılar. Ben bu projenin gerçekleşmesinde öğrencilerimize, idarecilerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Devlet ve millet olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını belirten Vali Yazıcı,  Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıcı, eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal güvenlik sorunlarının büyük ölçüde çözülmesi ve sosyal hayata tam katılımlarının sağlanması amacıyla, Valilik olarak her türlü desteğin verildiğini kaydetti. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı