Emine Erdoğan’a Hemşin Çorabı ve tozluk hediye etti.

Reyhane Bozkurt, Eminde Erdoğan’a İnsanlık tarihi kadar eski olan Hemşin çorabının koyunyünü eğirilerek erkeklere kendinden desenli düz beyaz, kadınlara en ince kaliteli yünlerden ön, arka yüzü ve lastiği desenli çoraplar örüldüğü

YÖREDEN HABER 20.02.2021 13:06:18 172 1
Emine Erdoğan’a Hemşin Çorabı ve tozluk hediye etti.

HEMŞİN-Rize ili Hemşin ilçesinde 33 yıllık Halk eğitim Merkezinde çeşitli dallarda usta öğreticilik yapan ve Kültür Bakanlığı Çorap Örücülüğü alanında yöresel el sanatları ustası olan Reyhane Bozkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rize’ye gelen Emine Erdoğan’a yöresel Hemşin Çorabı ve tozluk hediye etti.

Rize Valisi Kemal ÇEBER Beyefendi’nin değerli eşleri Neslihan AYAN ÇEBER Hanımefendi’nin önderliğinde, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Rize Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü organizasyonu ve Ebruli Yaşam Derneği katkıları ile gerçekleştirilen; “Rize’nin Değerleri El Emeği Göz Nuru Sergisi”nde Reyhane Bozkurt, Eminde Erdoğan’a İnsanlık tarihi kadar eski olan Hemşin çorabının koyunyünü eğirilerek erkeklere kendinden desenli düz beyaz, kadınlara en ince kaliteli yünlerden ön, arka yüzü ve lastiği desenli çoraplar örüldüğünü anlattı

Emine Erdoğan, çok emek verilerek örülen bu muhteşem sanat eseri çorapların günümüzde çok kullanılmadığı için üzgün olduğunu ifade etti.

Bozkurt, “Ben ve Hemşinliler olarak günlük hayatta da özel günlerde de yaşlısı genci puşimizi takar Hemşin çorabını mutlaka giyeriz.” dedi

Gelenek görenek ve kültürümüzü yaşatmak en büyük arzumuzdur ifadelerini kullanan Reyhane Bozkurt, “ Ayrıca Hemşin çorabına bir yenilikçi bir dokunuşla günlük modern hayata uyarlayıp tozluk örüyorum. Çok beğeniliyor. Sayın Emine Erdoğan’a hem Hemşin puşisi hem de Hemşin çorabından tozluk taktim ettim. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için ördüğüm Rizespor ve Fenerbahçeli Hemşin çorabını Külliye ‘de taktim etme talebimi yineledim” diye konuştu.

Türkiye'nin birçok yerinde il ve ilçelerde sanat ve kültür etkinliklerine katılarak Hemşin çorabını ve puşisini yöresel kültürünü tanıtan Bozkurt, Hedefinin daha çok il, ilçe hatta yurt dışında Hemşin çorabını ve yöresel kültürümüzü tanıtmak olduğunu, genç nesillere, yöresel dokumamız olan Hemşin çorabını öğretmek, bizlerin bugüne kadar getirdiğimiz yöresel değerlerimizi yeni nesillerin yüzyıllar sonrasına taşımalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Örmüş olduğu Hemşin çoraplarını sosyal medya üzerinden, Türkiye'nin birçok yerine gönderdiğini hatta yut dışına da satışlarda yaptığını dile getiren Bozkurt, Hedefinin bu satışları daha da çok artırmak olduğunu söyledi.

Ak Parti’de dört dönem kadın kolu başkanlığı, bir dönem teşkilat başkanlığı Hemşin Belediyesi Meclis üyeliği de yapan Reyhane Bozkurt, halen Hemşin ilçesine Ak Parti seçim işleri birim başkanlığı yanında Belediye meclis üyeliği görevinde bulunuyor.

Reyhane Bozkurt, kendisine her zaman destek veren Rize Valiliği ve Kültür Müdürlüğü ile diğer tüm kurum ve kuruluşlara da ayrıca teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler:
Mümine kandemir köse
20.02.2021 20:28:56
İnanmak başarmanın yarısıdır derler siz öyle inanıyorsunuzki tamamını başarıyorsunuz seizi herherdüğümyerde nekadar azimli ve kararlı olduğunuzu gördüm bazıları fırsat ayağıma gelmişken der siz ise ayağım varkenfırsatlara uürüyeyim düçüncesindesiniz sizi herzaman taktır etmişimdir, iniAllah her emeğinizin herkarşılığını hakkınızca alırsınız, yolunuz açık bahtınız güzel olsun.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı