Düğünde Arkadaşları yalnız bırakmadı

Artvin'de 6 yıl yetiştirme yurdunda kalan ve bir yıl önce birbirleriyle tanışan iki genç, dünya evine girdi.

YÖREDEN HABER 31.07.2017 19:03:55 27 0
Düğünde Arkadaşları yalnız bırakmadı
Artvin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan Sinem Taşkan (23) ile Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan Vedat Kotan (23), bir yıllık arkadaşlığın ardından evlenme kararı aldı. 
Çift için, Artvin Valiliği, Aile ve Sosyal Poitikalar Müdürülüğünün işbirliği ile düğün yapıldı.
Artvin Halk Sağlığı Müdürlüğüde memur olarak görev yapan Vedat Kotan, kendisi gibi yetiştirme yurdunda büyüyen ve Artvin Çoruh Üniversitesinde memur olarak görev yapan Sinem Taşkan ile Ardanuç ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen törenle dünya evine girdi.
Düğünde çifti yetiştirme yurdundan arkadaşları da yalnız bırakmadı.
Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir gençlerin nikahları kıyarken, Vali Doğanay ile Aile ve Sosyal Poitikalar Müdürü Şentürk Ağırbaş nikah şahidi oldu.
Artvin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sabancı Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan Vedat Kotan, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesinin vefat etmesi üzerine yetiştirme yurdunda büyüdüğünü ve kendisi gibi babasını kaybeden eşiyle aynı yetiştirme yurdunda 6 yıl kaldıklarını söyledi.
Damat Kotan, lise eğitiminin ardından Yetiştime Yurdundan ayrılarak hayata atıldığını belirterek, 'Lise yıllarında eşiyle arkadaşlıklarımız ilerdedi. Yıllar geçtikçe birbirimiz daha çok hoşlanmaya başladık.  Bir yıl önce evlenmeye karar verdik. Geçen yıl nişanladık ve bugünde çok sevdiğim eşimle dünya evine girmenin mutuluğunu  yaşıyoruz. Hayalleirmiz ve rüyalarımız gerçek oldu.' dedi.
Kotan, eşiyle bilikte çok heyecanlı olduklarını ve mutlu gününde kendilerini yalnız bırakmayan ve destek veren başta Artvin Valisi Ömer Doğanay ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Şentürk Ağırbaş olmak üzere herkese teşekkür etti.
-VALİ DOĞANAY, EN AZ 4 ÇOCUK İSTEDİ
Vali Doğanay, gençlerin yaklaşık 6 yıl koruma altındaki yetiştirme yurtlarında kaldıklarını beilrterek, 'Burada tanışan gençlerin kendi aralarında aldıkları karara biz de nikah şahitliği yaparak destek verdik. Umarım bir ömür boyu bu mutlulukları devam eder. Genç çiftlerden en az 4 çocuk yapmalarını istiyorum.' dedi.
Düğünde genç çiftler bol bol dans ederek, horon oynadı.
Artvin Valiliği


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI