Devlet desteği devam ediyor

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk sahasına giren Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt illerinde 2017 yılında 10,2 milyon liralık destek verilecek.

YÖREDEN HABER 4.10.2017 12:50:08 93 0
Devlet desteği devam ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylülerinin kalkınmasına yönelik yürüttüğü ORKÖY faaliyetleri çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu faaliyetler kapsamında Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanına giren Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt’ta ekonomik maksatlı fenni arıcılık, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı projeleri ile sosyal maksatlı dam örtülüğü, güneş enerjisi, dış cephe mantolama, kat kaloriferi sistemi projelerini uygulamaya devam ediyor.

Destekler Artarak Devam Edecek; Bu yılsonuna kadar programa alınan kredi çalışmalarının tamamlanacağını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Bu kredilerin planlamasını yaparken ihtiyaç sahiplerini belirliyor ve ona göre destek veriyoruz. Bu destekler ile orman köylümüzün hem refah seviyesini artırıyoruz hem de ormanlar üzerindeki insan baskısını asgari seviyeye düşürüyoruz. Orman köylümüze verdiğimiz bu destekler bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek ”dedi.

Haber: Bayram Ali Kavalcı


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI