DERSİMİZ DEĞERLER EĞİTİMİ

Değerler eğitimi kapsamında Rize'de görev yapan avukatlar, Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek bir söyleşi gerçekleştirdi.

YÖREDEN HABER 16.12.2014 14:29:05 111 0
 DERSİMİZ DEĞERLER EĞİTİMİ
Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi kapsamında liselerde eğitim gören öğrencilerin; meslek alanlarını seçmelerine, hedeflerini belirlemelerine, özgüvenlerini arttırmalarına ve girişimcilik özelliklerini fark etmelerine fırsat sağlayacak, rol model olarak topluma önemli hizmetlerde bulunmuş kişilerle buluşarak da değerler eğitimi veriliyor.

Değerler eğitimi kapsamında Rize'de görev yapan avukatlar, Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek bir söyleşi gerçekleştirdi. Mesleki deneyimlerini öğrencilere aktararak avukatlık, savcılık, hâkimlik meslekleri hakkında da geniş bilgiler verdi. Söyleşiye soru-cevap şeklinde devam edilirken öğrencilerin yoğun ilgisi ve soruları, söyleşiyi daha heyecanlı hale getirdi.  

 Değerler eğitiminin öğrencilerin ufkunu geliştireceğine inandığını kaydeden avukatlar, ileriye dönük hedeflerin öğrenciler için çok önemli olduğunu ifade ederek; başarının yollarını şu şekilde özetlediler:
'Sizler öncelikle liseden başarılı bir şekilde mezun olmayı hedeflemelisiniz. İkinci adımda hedefiniz ise üniversiteyi kazanmak olmalı. Hedefinize ilerlerken birçok zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Ancak asla pes etmeden belirlediğiniz hedefe ulaşmak için mücadele ederseniz mutlaka o hedefinize ulaşırsınız. Bu okullardan mezun olan öğrencilerin gerek sosyal hayatlarında gerekse meslek hayatlarında başarılı olmaları tesadüf değildir. 'şeklinde konuştular. 

 Avukat olmak isteyen öğrencilerin neler yapmaları gerektiği ve kendilerini nasıl geliştirebilecekleri hakkında bilgiler veren avukatlar, kitap okuma saatinde de öğrencilerle birlikte kitap okuyarak RENK projesine destek verdiler.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI