Cumhuriyet Bayramı Törenle Kutlandı

Pazar’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

YÖREDEN HABER 29.10.2014 13:39:49 131 0
Cumhuriyet Bayramı Törenle Kutlandı
Cumhuriyetin 91.Yılı münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi Rize’nin Pazar İlçesinde de şölen şeklinde kutlamalar yapıldı. 28 Ekim 2014 Salı günü gündüz başlayan kutlamalar gece yarısına kadar devam etti.

Bayram 29 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 10.00’da Pazar meydanında yapılan tören, Kaymakam Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodoman ve Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.
Bayram Töreninde Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan çok anlamlı bir konuşma yaptı. Ülkemize, Pazar halkına, Meslektaşlarına, Öğretmenler ve öğrencilere seslenen Kaymakam Aslan;
Konuşmalarında;
TÜRK HALKINA
Cumhuriyetin 91.yılını kutluyoruz. Cumhuriyet Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı sosyal dönüşüm hamlesi olan Cumhuriyet getirdiği açılımlarla tüm insanlığın ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir hareket kazanmıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan kuvvet milletin ta kendisidir. Türk milleti Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Bu ülkede yaşayan herkes hürdür.1sınıf vatandaştır. Herkes tasada kederde ve sevinçte ortaktır. Devlet halkın devletidir. Sevgili vatandaşlarım, ülkemiz içinde bulunduğu coğrafya itibarıyla Politik, stratejik ve ekonomik cazibeye sahiptir. Bu nedenledir ki, binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan bizler için plan içinde plan kurulması, oyun içinde oyun oynaması tesadüfü değildir. Yaşmış olduğumuz sıkıntılar bize bunları hatırlatmaktadır. Ancak milletimizin birliğini hedef alan alçakça tavırlar tek yürek olmuş milletimizin basireti sayesinde boşa çıkarılmıştır.
 
DEĞERLİ MESAİ ARKADAŞLARIM
Öncelikli amacımızın halkımıza hizmet anlayışı bilinciyle sizlere tevdi edilen görevleri yerine getiriniz. Hizmet grubunun varlık nedeni olan yüce halkımızı kucaklayınız. Toplumsal kalkınma için projeler üretiniz. Pazar’ın kalkınması için her türlü projeye destek olunuz. Halka yakın ve halkın içinde olunuz. PAZAR HALKI KENDİNE ÖZGÜ KADİRŞİNASLIĞI İLE BU TAVRIN KARŞILIĞINDA SİZLERİ FAZLASIYLA KUCAKLAYACAKTIR.
 
DEĞERLİ ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIM
Bilginin en önemli kazanım olduğu günümüzde bilim aydınlatıcı ışığında erdemli insan yetiştirme görevi ile gelecek nesilleri şekillendirmek zorundayız.Bu noktada bilgiyi çocuklarımıza ulaştırmada gayret ve çabalarınızı takdir ediyoruz.Her şeyin bir devrim ve değişim içinde olduğu dünyamızda öne geçebilmek adına nitelik artırıcı konuda samimi destek sunmanızı Rize de RENK kapsamında başlatılan kampanya da Pazar’da eğitim sancağını en zirveye dikmenizi istiyoruz.Kıymetli öğretmenlerimiz sizler Cumhuriyeti koruyacak,payidar kılacak,yükseltecek kişilikli,nitelikli  kişiler yetiştirdikçe gaflet,dalalet ve hatta her türlü ihanet ruhsuz kalacaktır.Cumhuriyetimizde huzur ve mutluluk içerisinde kutlanacaktır.

SEVGİLİ GENÇLER KIYMETLİ ÖĞRENCİLER
Sizler geleceğin ümidi ışıklı çiçeklersiniz. Bu eser sizlere emanet edilmiştir.Cumhuriyetin emanet edildiği nesillersiniz.Taşıdığınız bu emanetin sorumluluğu ve bilinci içinde olduğunuza inanıyor ve ümit ediyoruz.Geleceğimize yön verecek olan sizlersiniz.Bu ülke sizlerin çabalarıyla dünyadaki saygın yerini alacaktır.

DEĞERLİ VATANDAŞLARIM
Türkiye Cumhuriyeti her türlü şer odağının boş çabalarına karşı önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceği, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Aydınlık geleceğimiz görmenin huzuru içinde tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, DÜN ELİM BİR KAZA İLE KARAMANDA meydana gelen maden kazasında dua bekleyen, vatandaşlarımıza sağlıkla aramıza dönmelerini temenni ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
 

Öğrencilerin günün anlam ve önemi ile ilgili kompozisyon, şiirlerin okuması, öğrencilerin kısa koşu yarışması, Cumhuriyet Futsal Turnuvası, Masa Tenisi, Badminton, Dark, Tekwando ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verilmesinin ardından Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibinin horon gösterisiyle devam eden kutlamalar, resmigeçit töreniyle sona erdi.








kaçkar53.com paylaşan: ogunuzun
Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI