Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’yi Erzurum’a bağlayan yolun açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’yi Erzurum’a bağlayan yolun açılışını yaptı

YÖREDEN HABER 3.09.2021 18:49:04 91 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’yi Erzurum’a bağlayan yolun açılışını yaptı

Serpil ASAR

Rize'yi Erzurum'a bağlayan tek yol standardındaki güzergahın Karadeniz Sahil Yolu İyidere mevkisinden İkizdere ilçesi çıkışına kadar uzanan kesimi bölünmüş yol olarak hayata geçirildi.

Açılışı yapılan eserlerin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, projede emeği geçenleri tebrik etti.

Bu yolun, Avrupa’dan gelip Orta Asya’ya uzanan Kafkasya koridorunun en önemli güzergâhlarından birinin üzerinde yer aldığını belirten Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, “Aynı şekilde bu proje, Rize-Mardin hattındaki kuzey-güney ulaşım aksının da en kritik kısımlarından biridir. Özellikle kış aylarında ulaşımda çok ciddi zorlukların yaşandığı bu bölge, artık güvenli, konforlu ve hesaplı bir sürüşle geçilebilecektir” şeklinde konuştu.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz bu tesisleri yapacağız, bu yolları yapacağız, bu tünelleri yapıyoruz yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez. Yeter ki benim milletim burada dimdik ayakta dursun.” dedi.

Dünyanın yıldızı, giderek yükselen bölgesi Doğu Karadeniz'de yavaş yavaş şekillenmeye başlayan büyük ekonomik potansiyelin altyapısını şimdiden kurmuş oluyoruz, diyen Erdoğan,” Sanayisi ve turizmiyle gelişen bu bölgemizde yaptığımız her yatırımın ülkemize çok ciddi geri dönüşleri olacağından şüphe duymuyoruz. En zor şartlarda dahi fevkalade başarılara imza atan Karadenizli hemşehrilerimin bu imkanları en iyi şekilde değerlendireceğine yürekten inanıyorum.' Diye konuştu

​​​​​


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI