Cübbeli Ahmet Hoca Hocası Resul Bölükbaş’ı Son Yolculuğuna uğurladı

Ahmet Mahmut Ünlü, yıllar sonra geldiği Rize’nin Pazar İlçesi Tütüncüler köyünde Kaçkar53.com site muhabiri Gazeteci Cevahir Topaloğlu’na açıklamalarda bulundu.

YÖREDEN HABER 29.12.2020 17:03:22 1251 0
Cübbeli Ahmet Hoca Hocası Resul Bölükbaş’ı Son Yolculuğuna uğurladı

PAZAR-Halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Vaiz ve hafız, İstanbul'un Fatih ilçesi Çarşamba semtinde bulunan İsmailağa Cemaati'nin önde gelenlerin isimlerinden olan ve herkes tarafından renkli kişiliği ile tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, hocası Resul Bölükbaş Hocaefendi’nin Cenaze namazına katılmak üzere Rize’nin Pazar İlçesine geldi.

Resaili Ahmediyye ismiyle değişik konularda yayınlanmış birçok risalesi bulunan, medyada yer alan tartışmalı ifadeleri, yazdığı kitaplarla ve verdiği vaazlarla ülke gündeminde düşmeyen Ahmet Mahmut Ünlü, yıllar sonra geldiği Rize’nin Pazar İlçesi Tütüncüler köyünde Kaçkar53.com site muhabiri Gazeteci Cevahir Topaloğlu’na açıklamalarda bulundu.

13-14 yaşlarımızda vardır yoktuk, 1978 senesi sonlarıydı, hocam Resul Bölükbaş Efendi hazretlerinin eğitim verdiği Rize’nin Pazar İlçesi Tütüncüler köyünde yanına gelmiştik “ diyen Cübbeli Ahmet Hoca Cenaze merasimi için geldiği Rize-Pazar Tütüncüler köyünde yaptığı açıklamalarda şunları söyledi “Hocamızın yanına ilim aşkıyla buraya geldik. 20 ay kadar kaldık. 1980 senesinde icazet aldık. Hocamız bizi yedirir içirirdi, evinde bakar gece Saat 02-03 ‘ te yatağından kalkar ders okuturdu. Bize eliyle yemekler pişirirdi, yani anamızı babamızı aratmadı. Hakikaten bizden evvel ’de bizden sonra ‘da hatta son nefesine kadar talebeleri okuttu. Ehlisünnet itikadına, şeriata dinimize çok hizmet etti. Onun için hakkı ödenmez, bizim üzerimizde bir ana, baba hakkı gibi kutsal bir hak sahibiydi. O bakımdan son vazifemizi yapmak üzere geldik’’.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü Kimdir

Erken yaşamı ve eğitimi: 1965–1980

Ahmet Mahmut Ünlü, 27 Şubat 1965 tarihinde aslen Giresun Göreleli olan varlıklı bir ailenin oğlu olarak İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Çarşamba Semti'nde Dünya'ya geldi. Babasının adı Yusuf, annesinin adı ise Rabia'dır. Hazinedaroğulları unvanı ile tanınan ataları, 18. asırda bugünkü Özbekistan sınırlarının içinde bulunan Buhara şehrinden göç etmişlerdir. Babası Yusuf'un sahibi olduğu fabrika, Türkiye'nin en büyük tel çivi fabrikası hâline gelmiştir.

Çocukluk yaşlarında cübbeye ilgi duyması ve giymesinden dolayı adaşı olan yaşıtlarından ayırt edilmek için Cübbeli Ahmet olarak çağrılmaya başlandı. 3-4 yaşlarında iken din eğitimine başladı. Nakşibendi Tarikatı'nın İsmailağa Kolu olarak bilinen dergâhında hâlen liderlik konumunda olan Mahmut Ustaosmanoğlu tarafından özel olarak eğitilen Ünlü, 11 yaşına kadar Fatih Çarşamba İsmailağa Camii'nde medrese eğitimine devam etti.

12 yaşında Yavuz Selim ve Kasımpaşa Camii gibi büyük camilerde verdiği vaazlar büyük kalabalıklar tarafından izlenmeye başlandı.

Aynı yaşta Rize'nin Pazar ilçesinde Tütüncüler Köyü Kur'an kursunda Resül Bölükbaşı'ndan sarf, nahiv, ilm-i kelam, meânî, tefsir, hadis ve fıkıh dallarında uzun seneler sürecek kitapların tahsilini 20 aylık zaman zarfında bitirerek 1980 tarihinde on binlerin katılımıyla tertip edilen merasimde icazet-i ilmiyesini aldı

Sonraki hayatı: 1980–günümüz]

İlk defa 1983 yılında 17 yaşındayken hacca giden Mahmut Ünlü, ileri derecede şeker hastası olduğu için askerlik hizmetinden muaf oldu.İstanbul'a dönüşünden sonra Kefevî Camii İmamı Mustafa Kılıç'tan altı ayda hafızlığını tamamladı. İsmailağa Camisi'nde kurduğu ders halkalarında on sene içerisinde birçok isim yetiştirerek hizmetlerine devam eden Ünlü, Türkiye'nin ve dünyanın muhtelif bölgelerinde düzenlediği sohbetlerinde vaazlarını yüz binlere ulaştırdı.1990'da merkezi Fatih'te olan Fatih Hak ve Hizmet Vakfı'nı kurdu.

Ahmet Hoca Lâlegül dergisinde dualar ve yazılar yazmakta olup ayrıca her perşembe akşamı Lâlegül TV'de ve Lâlegül FM'de sohbet programı yapmakta, gündemle ilgili konuları Ehl-i Sünnet dairesi çerçevesinde değerlendirmektedir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI