Çöpünü Değil Sevgini Bırak

Rize’nin Pazar İlçesinde bölgenin en güzel kumsalı olan Hamidiye halka açık Plajda yüz kızartıcı manzaralar.

YÖREDEN HABER 16.08.2022 10:37:34 453 2
Çöpünü Değil Sevgini Bırak

Rize’nin Pazar İlçesinde bölgenin en güzel kumsalı olan Hamidiye halka açık Plajda yüz kızartıcı manzaralar.

Plajda kamp yapan Pazarlı doğa ve çevre dostu Bünyamin Sarıbaş 15 Poşet dolusu çöp toplayarak vatandaşların ve ilgililerin dikkatini çekti.

Çevre dostu Bünyamin Sarıbaş yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.

KAMPA BAŞLADIM TERTEMİZDİ BİR HAFTADA REZİL BİR GÖRÜNÜM OLUŞTU

Bölgenin en güzel kumsalı olan Hamidiye plajında yaklaşık bir hafta önce kamp atmaya başladım. Buraya kamp attığım ilk gün gayet temiz olan bu plaj geçen bir haftanın ardından rezil bir hale gelmişti. Bölgenin temizliğinden kimin sorumlu olduğunu bilmiyorum. Ama çok iyi bildiğim bir şey varsa oda oturup kalktığımız yerleri temiz bırakmaktır. Temizlemek görevimiz olmazsa da kirletmemek bizim en önemli sorumluluklarımızdandır.”

DUYARSIZ VATANDAŞLARI DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ

Bünyamin Sarıbaş, gençlere ve ilgililere de mesaj yolladı.

“Buradan genci yaşlısı herkese sesleniyorum. Bir süreliğine bize emanet edilen bu güzel çevreyi gelecek nesillere temiz bir şekilde ulaştırmalıyız. Ben en çokta ebeveynlere sesleniyorum. Yapmış olduğum temizlik esnasında gördüğüm çöpler arasında beni en çok üzen şey bebek bezleriydi. Küçük yaştaki çocuklar en çok ebeveynlerini örnek alır. Sizler eğer bu şekilde davranmaya devam ederseniz çevre bilinci olmayan, çöp kültürü olmayan belki biraz ağır olacak ama pislik bir nesil yetiştirmiş olursunuz. Lütfen bu konuya hassasiyet gösterelim.”

LÜTFEN KENDİMİZE ÇEKİ DÜZEN VERELİM

Sarıbaş, “Doğa kindardır! Bu yaptıklarımızın karşılığı olmayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bir an evvel kendimize çeki düzen vermeliyiz aksi halde olacakların önüne asla geçemeyiz. Ya bizler kentlerimizin kirlenmesini ortadan kaldıracağız ya da kentlerimizin kirlenmesi bizleri…”


Anahtar Kelimeler:
GAZANFER CİHAN
17.08.2022 08:15:34
Toplum olarak duyarsız olduk, Aile büyüklerinden ne görünüyorsa aynısı yapılmakta. Geçen kirazlık limandaki LİMAN RESTORANTIN yaptırmış olduğu kabinlerin kapısının olmadığını görünce ; çalınmış olabileceğini düşünerek restorant yetkilisine sordum. Kapıları kendilerinin söktüklerini ,çünkü bir takım ailesi tarafından yetiştirlilememiş mahlukatların bu kabinleri tuvalet niyetine kullandıklarını ifade etti. Keza Kirazlık liman alt geçidi de aynı durumda. Söylenecek ne varkı?

sinan
17.08.2022 10:38:03
en büyük medeniyet vicdandır insan suretine bürünmekle insan olunmuyor çöpünü toplamayan insan olamaz

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI