Çocuklar, 4 Saatlik Süreyi İyi Değerlendirdi

Sokağa çıkma kısıtlamaları 4 saatliğine kaldırılan 0-14 arası çocuklar güzel havanın tadını çıkardılar.

YÖREDEN HABER 14.05.2020 09:03:35 35 0
Çocuklar, 4 Saatlik Süreyi İyi Değerlendirdi

İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile 0-14 yaş arası çocukların, sokağa çıkma kısıtlamasının saat 11.00 ile 15.00 arası esnetilerek, 4 saat süre ile dışarı çıkmalarına izin verilmişti. Kendilerine verilen izin süresinde dışarı çıkan çocuklar güzel havanın tadını çıkardılar.

Rize Valisi Kemal Çeber, 4 saatlik süreyi değerlendirmek için Valilik önündeki alana gelen çocukların yanına giderek onlarla sohbet etti. Sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen sohbette; Pandemi sürecinde evde neler yaptıkları, eğitimlerinin nasıl gittiği, neleri özledikleri gibi konular üzerinde diyalogların geçtiği sohbetin ardından Vali Çeber, çocuklara çeşitli hediyeler verdi ve salgınla ilgili tedbirleri hiç aksatmamalarını istedi.

Vali Çeber, çocuklarla gerçekleşen sohbetin ardından yaptığı değerlendirmede; “Çocuklarımız, Pandemi sürecinden tıpkı büyükleri gibi büyük bir olgunluk gösterdiler ve evlerde bizim en büyük destekçilerimiz oldular. Devletimizin salgın konusunda aldığı ve uygulamaya koyduğu tedbirler sonucu her geçen gün daha iyi sonuçlar alınmaktayız. Bu olumlu tablo ile birlikte, kademeli normalleşme süreci içerisinde çocuklarımız-gençlerimiz evlerinden çıkarak baharın tadını bir nebze olsun yaşama imkanı buluyorlar. Onların mutluluğu bizleri de mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Vali Çeber, konuşmasının devamında; “Her ne kadar çocuklarla birlikte oynamak, onlara sarılmak istesek de henüz salgını tam anlamıyla atlatmış değiliz. Bu yüzden bu normalleşme sürecinde daha fazla hassasiyet göstererek oluşabilecek ikinci dalganın önüne geçebiliriz“ ifadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI