ÇİN BÜYÜKELÇİSİ VE HEYETİ TRABZON VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi YU Hongyang ve beraberindeki heyet Vali Yücel Yavuz'u ziyaret etti

YÖREDEN HABER 28.03.2018 11:10:02 24 0
ÇİN BÜYÜKELÇİSİ VE HEYETİ TRABZON VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Hayati Akbaş

TRABZON-Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi YU Hongyang ve beraberindeki heyet Valimiz Yücel Yavuz'u ziyaret etti.

Turizm ve yatırım anlamında ilişkilerin gelişmesi için bir sistem kurulması gerektiğini ifade eden Vali Yücel Yavuz “Sizleri ve heyetinizi Trabzon’da görmekten ve ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Karadeniz Bölgesi Türkiye’nin en hareketli ve doğal güzelliklerine sahip bölgesidir. Karadeniz Bölgesi'nin merkezi Trabzon’dur. Tarih boyunca ilimiz limanıyla ve tarihi İpek Yolu’nun üzerinde olması nedeniyle ticaret şehridir. Ayrıca havayolu ulaşımının olması ilimizin cazibe merkezi olmasının önemli bir sebebidir. Çin ile bizim aramızda gıda ve metal sektöründe ilişkilerimiz var. Ayrıca Çin’de 2018 yılı Türkiye yılı ilan edildi. Karadeniz Bölgesi ve Trabzon olarak Çin’den çok sayıda misafir bekliyoruz. Türkiye’ye gelen turist oldukça fazla ve gün geçtikçe artıyor. Trabzon'un ülkenizde turizm destinasyonu haline getirilmesini arzu ediyoruz. Bu konuya ağırlık verilirse çok memnun olacağız. Doğa turizmi olarak hem ilimiz hem bölgemiz çok büyük bir potansiyel barındırıyor. Bu ziyareti bir başlangıç kabul ederek devamının gelmesini arzu ediyoruz. Özellikle turizm alanında karşılıklı görüşmelerin yapılması ve bir sistemin kurulmasında fayda görüyorum.” dedi.

Trabzon’un doğasına ve yeşiline hayran kaldıklarının ifade eden Büyükelçi Yu Hongyang ise “Biz Trabzon’dan çok etkilendik. Gerçekten Trabzon, Karadeniz’in incisi. Trabzon bizdeki kıyı şehirlerine benziyor. Ziyaretimizde hem sizinle tanışmak hem de ikili ilişkilerimizle ilgili görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz. İkili ilişkiler çok hızlı ve sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Ülkelerimizin liderleri arasındaki dostlukla beraber ikili ilişkilerde görüş birliğine varıldı. Onların huzurunda iki ülke arasında bir çok önemli anlaşmalar imzalanmıştır. Her alanda ilişkilerimiz hızlanmaktadır. Özellikle yerel makamlarımız arasında daha çok ilişki kurulmalıdır. Trabzon ekonomik, siyasi ve sosyal açıdan Türkiye’de çok önemli bir yere sahiptir. Bu yüzden de Trabzon ile ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Dolayısıyla Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerin içeriklerini daha da zenginleştirip ivme kazandırabiliriz. Sonuçta stratejik işbirliğiyle ilişkilerimizi daha üst bir seviyeye çıkarabiliriz. Bizim iş adamlarımız sizinle görüş alışverişinde bulunmak için çok heyecanlanıyor. Büyükşehir Belediyesi ve TTSO' nı ziyaret ederek hangi alanlarda işbirliği yapacağımızı görüşeceğiz. Bizim bazı işadamlarımızın Trabzon'da yatırımları bulunuyor. Bu ekonomik ilişkilere ivme kazandırmak için neler yapabileceğimizi araştırmak istiyoruz. “ şeklinde konuştu.

Görüşmenin ardından Valilik A toplantı salonunda Çin’li heyete Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü tarafından ilimizin tarihi, turistik ve doğal güzellikleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı