CİHA Kalesi Yeniden Restorasyonla Gündemde

Sık sık yenileme yapımlarıyla gündeme gelen Rize ilinin Pazar ilçesinde bulunan Tarihi CİHA Kalesi’nde, Rize Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı,Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi ve beraberindekiler çalışmaları yerinde görmek için incelemele

YÖREDEN HABER 3.12.2020 18:26:13 77 0
CİHA Kalesi Yeniden Restorasyonla Gündemde

PAZAR-Sık sık yenileme yapımlarıyla gündeme gelen Rize ilinin Pazar ilçesinde bulunan Tarihi CİHA Kalesi’nde, Rize Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı,Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi ve beraberindekiler çalışmaları yerinde görmek için incelemelerde bulunuldu.

CİHA Kalesi Rize ilinin Pazar ilçesinde bulunan bir kaledir. Kalenin haberleşme ve gözetleme amacıyla kullanıldığı ve 14. yüzyılda Cenevizliler tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir. Pazar ilçesine 7 kilometre uzaklıktadır. Hemşin Deresi’nin doğusunda kalmaktadır. Dairesel bir plana sahiptir. Kalenin kuzey doğusunda iki kule ile desteklenen bir giriş kapısı bulunmaktadır. Kalenin ortasında daire planlı bir başka kule vardır

Hemşin Deresi’nin doğusunda bulunan Ciha Kalesinde incelemelere Vali Yardımcısı Sarı ve Kaymakam Terzi’ ye İl Kültür Müdürü Esra Alemdaroğlu, Müze Müdürü Seyhan Kurt eşlik etti.

İlçenin Tarihi eserlerinden biri olan Ciha Kalesini inceleyen heyet yapılan çalışmalarla ilgili Müze Müdürü Seyhan Kurt ve ilgili Firma yetkililerinden bilgi aldılar.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI