Çiçekli Özel Türk Bayrağı ilgi çekiyor

RTEÜ Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi bahçesine, çiçeklerden Türk bayrağı motifi yapıldı. Ayrıca yan tarafına da Üniversitenin logosu koyuldu

YÖREDEN HABER 3.06.2014 08:08:28 95 2
Çiçekli Özel Türk Bayrağı ilgi çekiyor
Naci GÜVEN
Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis, Anıtkabir’in girişinde gördüğü ve Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan’ın bayrakla ilgili söyleyişinden esinlenerek okulun bahçesine bin 600 begonya çiçeği dikerek Türk Bayrağı'nı nakşettikleri söyledi.
Seyis, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Anıtkabir’e gittiğinizde girişinde Türkiye bayrağını görürsünüz. Onlarda peyzaj olarak yapmışlar. İlk esin kaynağımız bu oldu. İkincisi başbakanımızın bir söylemini var. 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet' diye. İkisi böyle zihnimde çakışınca böyle bir şey yapma gereği duydum. Fakültemizin de peyzaj çalışmaları kapsamında kendi içimizde yapabiliyoruz. Burada görülen Türk bayrağını yapmış olduk. Ortasında ki ay yıldızı elimizdeki malzemeden yaptık. Bin 600 adet kırmızı begonyadan da şehitlerimizin kanını temsil eden kırmızıyı kullanmış olduk. Ayrıca bayrağın sağ tarafında da Üniversitemizin logosu hatta yanında kuruluş tarihi ve Meslek Yüksekokulunun kuruluş tarihi bulunuyor. Solda ki boşluğumuzu da inşallah Üniversitemizin Fakültemiz için yaptığı logoyu yerleştireceğiz. Çalışmalarımız estetik olarak bahçemize uzaktan bakıldığında bir tabloyu andırıyor.”

Seyis, çalışmalarının devam ettiğini birkaç hafta içinde Pazar Belediyesi’nin girişine de böyle bir Türk bayrağı yapacaklarını belirterek, taleplerinde bu sayede arttığını sözlerine ekledi.















 

Anahtar Kelimeler:
MAHMUT
3.06.2014 08:58:27
hocam tebrik ederim

ALİ
3.06.2014 08:58:47
kutluyorum

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI