Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çayeli’inde İncelemelerde Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çayeli’inde İncelemelerde Bulundu

YÖREDEN HABER 16.07.2020 14:31:23 40 0
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çayeli’inde İncelemelerde Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Rize’yi ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Çayeli Beldesine gerçekleştirmiş olduğu ziyaretin ilk bölümünde, Çayeli ilçe merkezine bağlı Köprübaşı köyünde, şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen heyelan sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 82 yaşındaki Havva Tüysüz'ün cenaze törenine katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum cenaze töreninin ardından ilk olarak Çayeli ilçesinde ki Şairler Deresi mevkisinde hasar gören alanlarda incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ziyaretin son bölümünde Madenli Beldesine giderek burada bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında basına açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, selden zarar gören bölgelerimizde ulaşılmayan vatandaşımızın kalmadığını ifade ederek, 'Çayeli ilçemizi, şimdi de Madenli beldemizi ziyaret ediyoruz. Sel olayı olur olmaz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları çerçevesinde İçişleri Bakanımız yine Bakanlığımızın ilgili İlbank Genel Müdürü, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, İl Müdürlüğümüz, Valiliğimiz koordinasyonunda yapılması gereken tüm çalışmaları başlattılar ve hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza ulaşmak, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek üzere çalışmalarımızı gece gündüz devam ettirdik.

Rize ve Artvin'de yaşanan seller nedeniyle toplam 6 vatandaşın hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yine yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Şu an itibarıyla ne Artvin'imizde ne de Rize'mizde ulaşamadığımız vatandaşımız kalmadı. Tamamına Valiliğimiz ilgili birimlerimizin koordinasyonunda ulaşmış durumdadır. Bu çerçevede de vatandaşlarımızın yaralarını sarmak suretiyle bu selden ve heyelandan şehrimizi en az etkileyecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ayrıca arıtma tesisine ulaşım noktasında da çalışmalarımız devam etmekte. Bu çalışmaların bitmesine müteakip de hem arıtma tesisindeki hasarlar hem yollarımızdaki hasarlar hem de bu bölgede oluşan altyapı içme suyuna ilişkin hasarlar da giderilecektir. Vatandaşımızın bu noktadaki eksiklerin giderilmesi noktasında da belediyemiz ve Bakanlığımız, Valiliğimiz koordinasyonunda tüm çalışmaları yapmaktadır.' ifadesini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, konuşmasının son bölümünde 15 Temmuz darbe girişimine de halkımızın bir destan yazdığını vurgulayarak, ' O gece tüm Türkiye'miz bir kahramanlık destanı sergilemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ülkemiz tüm dünyaya örnek olacak, birlik beraberlik nasıl olur, kardeşlik duygusu nasıl olur gösterecek mücadeleyi hep birlikte meydanlarda verdik, yine vereceğimizi de buradan ifade etmek isterim. Ben bu destanı tarihe yazan şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.' şeklinde konuşmasını tamamladı.

Yapılan basın açıklamasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ve beraberindekiler Madenli Beldesinde selden zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yapılan incelemelerde, Rize Valisi Kemal Çeber, Gençlik ve Spor Eski Bakanı Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Milletvekilleri Muhammed Avcı ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank da eşlik etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı