ÇAYKUR’UN YENİ ERZURUM BÖLGE MÜDÜRÜ OLDU

Çaykur Erzurum Pazarlama Bölge Müdürü Resul Zengin’in yaş haddinden emekli olmasının ardından, Çaykur Erzurum Pazarlama Bölge Müdürlüğüne, Çaykur Sabuncular Çay Fabrikası Müdürü Yakup Öztürk getirildi.

YÖREDEN HABER 4.06.2021 13:27:26 77 0
ÇAYKUR’UN YENİ ERZURUM BÖLGE MÜDÜRÜ OLDU

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Çaykur’un yeni Erzurum Bölge Müdürü Yakup Öztürk’ün, Doğu Anadolu Bölgesi insanı olarak Doğu Anadolu illeri çok iyi tanıması ve çayın en çok tüketildiği, Çaykur Erzurum Bölge Müdürlüğü görevine getirilmesi Doğu Anadolu illerinde sevinçle karşılandı.

Yakup ÖZTÜRK kimdir? 1969 yılında Kars ilinde doğdu. Bursa İmam Hatip Ortaokulu ve Bursa Tophane Endüstri Meslek Lisesi Eğitiminin ardından, Karadeniz Teknik Üniversitesinde Çay Eksperliği Bölümünü bitirdikten sonra, Anadolu Üniversitesi İİBF İktisat Bölümünden mezun oldu. 1985-1992 yılları arasında, Özel sektörde turizm alanında ve gıda pazarlaması üzerine ticari faaliyetlerin içinde yer aldı. Bu süre içerisinde Yükseköğrenimine devam etti. 1992 Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğün’ de göreve başladı. 1992-2003 Yaş çay üretiminin Tarım ve İşletme Biriminde görev yaptı. 2003- 2012 Kamu ihale kanunu ve ilgili mevzuat konusunda eğitim alarak ÇAYKUR’un Satın Alma Dairesi Başkanlığında, Satın Alma Uzmanı olarak göreve getirildi. Bu kadroda yapım işleri, hizmet ve mal alımı gibi ihalelerde raportörlük yaparak alanında uzmanlaştı. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve ilgili Kamu ihale mevzuatları kapsamında eğitim ve seminerlerine katılmıştır. 2012-2021 Görevde yükselme Sınavı’nı dereceyle kazanmış olup çalıştığı kurumda sırasıyla, Çaykur Personel Müdürü, Çaykur Fabrika Müdür Yardımcısı ve Çaykur Fabrika Müdürü kadrosuna geçmişti. Çaykur Kalkandere Çay Fabrikası Müdürlüğünün ardından, Çayeli Çaykur Sabuncular Çay Fabrikası Müdürlüğü görevinin ardından, 1 Haziran 2021 tarihinde Çaykur Erzurum Pazarlama Bölge Müdürlüğüne atandı. Yakup Öztürk evli, iki erkek çocuk babası ve Orta derecede İngilizce bilmektedir.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı