ÇAYKUR’DAN KONTENJAN UYGULAMASI AÇIKLAMASI

ÇAYKUR,Üreticilerimizden ilk dört gün dekar başına 100 kilogramdan, akabinde sırasıyla 50,30,20 kilogramlardan yaş çay alımları yapılmış; en son günlük alım miktarı Kurum genelinde 10 bin tona çıkınca, çay alımlarımız 15 kilogram

YÖREDEN HABER 2.06.2021 11:20:48 24 0
ÇAYKUR’DAN KONTENJAN UYGULAMASI AÇIKLAMASI

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Bildiğiniz gibi bu yıl sahil, orta ve üst bölgelerde çay biranda hasat olgunluğuna erişti. Yani Kemalpaşa’da çay başladığı gün; Kalkandere, İkizdere, Of, Ambarlık gibi farklı yükseklikteki bölgelerde aynı gün çay hasadı başlamıştır. Üreticilerimizden ilk dört gün dekar başına 100 kilogramdan, akabinde sırasıyla 50,30,20 kilogramlardan yaş çay alımları yapılmış; en son günlük alım miktarı Kurum genelinde 10 bin tona çıkınca, çay alımlarımız 15 kilogram kontenjanla devam etmektedir.'denildi.

Zamanla çayını bitiren üreticilerimiz devreden çıktıkça, kontenjan artışlarıyla birlikte çay satışlarında hissedilir rahatlama olacaktır'. ifadelerinin yer aldığı yazılı açıklamalarda Üreticilerimizin, her uygulamanın adil ve hakkaniyet çerçevesinde yapıldığından asla şüphesi olmasın' vurgusu yapıldı.

'Çaykur, elindeki imkânlarının tamamını seferber etmişken bu süreçte sizlerden beklentimiz; çayımızı kimsenin savunmasına bırakmadan, bizzat kendimiz sahip çıkalım. Gerçek çay üreticisi olarak tarafımızdan belirlenen limitlerde hasadımıza devam edelim ve hiçbir sorun yaşamadan hasadımızı sonlandıralım. Tüm üreticilerimize, çalışanlarımıza; sağlık, mutluluk ve kolaylıklar dileriz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz; şeklinde açıklandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı