Çaykur ve Çay Ödüle doymuyor

İstanbul Kongre Merkezinde 11-12 Nisan 2014 tarihleri arasında ilk kez Türkiye’de düzenlenen “Global Tea Forum” un açılışı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Rize Valisi Nurullah Çakır, Çaykur Genel Müdürü ve Uluslararası Çay Ko

YÖREDEN HABER 12.04.2014 20:00:47 22 0
Çaykur ve Çay Ödüle doymuyor
İki gün devam eden, Uluslararası Global Tea Forumuna yurt içinden ve yurt dışından çay sektörünün uluslararası dünyaca tanınmış onlarca profesyonellerinin  katıldığı formada Çaykur standında yerli ve yabancı misafirlerin tanıtımına sunulan onlarca çeşit Çaykur ürünlerinden başta organik çaylar olmak üzere davetliler tarafından hem içim olarak tadılan hem de ürün görselliğiyle bir hayli dikkat ve beğeni topladılar.

  Forumda konuşan, Çaykur Genel Müdürü İmdat SÜTLÜOĞLU “Böyle önemli Organizasyonların Türk Çayının markalaşmasına büyük katkı sağlayacağını, Türk çayına dünyanın kapılarını açmaya başladığını ve Çaykur’un bu konuda bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonar da daha fazla öncü kuruluş olarak çalışmalarımızı uluslararası düzeye taşıyacağımızı ifade ediyorum.

  Bizimle birlikte bu önemli forma katılan İstanbul Valimiz Sayın Mutlu’ya, Rize Valimiz Sayın Çakır’a ve yabancı ülke temsilcilerine, ticaret oda başkanlarımıza ve sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum.
”dedi.

Forumda ki Çaykur standının sorumlusu, Çaykur Reklam ve Tanıtım Şube Müdürü Orhan Kabaoğlu,”Teşekkülümüz bu foruma ana destekleyici olarak katılmış olup; Türk çayının Uluslararası alanda markalaşması ve tanıtımı ile ilgili önemli bir faaliyeti ilk kez ülkemizde hayata geçirmiş olduk.

Sayın İstanbul Valimiz, Sayın Çaykur Genel Müdürümüz, Sayın Rize Ticaret Borsa Başkanımız ve diğer çay üreticisi ülkelerden, Hindistan, Endonezya, Rusya ve Srilanka temsilcilerinin yapmış oldukları konuşmalar çayımızın geleceğine yönelik gelişmelere önemli katkılara sağlayacak konuşmalar olmuştur
.” dedi. Forum sonunda “Zihni Derin Çay Ödülleri”  takdim edilmiştir.  Ödüller şu şekilde belirlenmiştir. “Türk Çayının Markalaşmasına Olan Katkı” ödülü, Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı İmdat Sütlüoğlu’na verildi.  Sırası ile, “En Yenilikçi Marka” ödülü Doğadan firmasına,  “Çay Tarımına Katkı” ödülü, Rize Ticaret Borsası’na, “Çay Dostları” ödülü Koleksiyon’a, “Benim İçin Çay” ödülü ise Beta Tea’ye verilmiştir.

HABER: Bayram Ali Kavalcı
    

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI