ÇAYKUR ÜRÜN YENİ TADLAR KATMAYA DEVAM EDİYOR

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur) Türkiye’nin dört bir yanında bulunan 9 bölgesi ve 8 çay satış mağazasıyla bölgelerin damak tadına uygun özenle ürettiği doğal ve sağlıklı çay çeşitlerinin sayısı artırmaya devam e

YÖREDEN HABER 1.12.2021 16:21:51 64 0
ÇAYKUR ÜRÜN YENİ TADLAR KATMAYA DEVAM EDİYOR

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya Alim, yaş çay alım kampanyasını tarihin en yüksek rekoltesi ile kapattıklarını belirterek, yurt içi ve yurt dışında kuru çay satışlarının artırılmasına yönelik çalışma yürüttüklerini söyledi. Rize (2) Artvin, Giresun, Erzurum, İstanbul ve Ankara'dan sonra 8'inci çay satış mağazasını Diyarbakır'da açtıklarını söyleyen, Çaykur Genel Müdür ALİM, “Ürün çeşitliği ve mağaza konseptinde ürünleri seçme ve inceleme rahatlığıyla çay satış mağazalarımız yoğun ilgi ve beğeni toplamaktadır. Bu mağazalarımızın devamında Mardin, Hatay, Adana, Mersin illerimizde çay satış mağazalarımızı açmayı planlıyoruz. Dünyada üzerine kar yağan ve bu sayede diğer ülkelerde olduğu gibi haşere mücadelesi gerektirmeyen kimyasal kalıntılardan uzak en doğal çayın ülkemizin dört bir yanında tüketilmesini arzuluyoruz. Sadece ülkemizle sınırla kalmayarak doğal ve sağlıklı çayımızın dünyada tüketilmesini istiyoruz. İnsanların sağlığı açısından doğal çaylarımızı tüketmesini öneriyoruz. Bizde bu yönde yoğun bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

‘Her bölgenin damak tadına uygun çayları üretmeye devam ediyoruz.

Çay çeşitliliğinin artırılması adına yoğun bir AR-GE çalışması yürüttüklerini belirten, Genel Müdür Yusuf Ziya ALİM, “Bu çalışmalar sonucunda çay çeşitliliğimizi her bölge ve damak tadına uygun şekilde genişletiyoruz. 110 çeşit çayımız mağazalarımızda yerini aldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde Mezopotamya, GAP, Diyarbakır ekstra gibi çaylarımız bu yöremizin damak tadına uygun çaylar. Yine yeşil çay çeşitlerinden; maça çayı, detox, maça latte, hediyelik gurme çay ve yeni çıkardığımız Farabi, Ayasofya gibi çaylarda tüketicilerimizin beğenisini kazandı. Palandöken, Ayasofya, Başkent Meclis Çay çeşitlerimizde elek altı olarak bilinen en özel çayımızdan dolum yaparak tüketicilerimizin damak tadına sunduk. Tüketicilerimizin damak tadına uygun en doğal ve sağlıklı çayları üretmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI