Çaykur Güreş Antrenöründen büyük Başarı Milli Takımı Dünya Şampiyonu yaptı

Çaykur Genel Müdürü ve Çaykurspor Kulübü Başkanı İmdat Sütlüoğlu’nun, Çaykurspor Güreş Antrenörü Rüstem Koyuncu’nun, Çaykurspor Güreş ile birlikte, Teknik Direktörlüğünü yürüttüğü, Türkiye İşitme Engelliler Güreş M

YÖREDEN HABER 27.05.2016 11:11:33 19 0
Çaykur Güreş Antrenöründen büyük Başarı Milli Takımı Dünya Şampiyonu yaptı
Türkiye İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı ve Çaykurspor Kulübü Güreş Antrenörü Rüstem Koyuncu Başkanlığında İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen, Dünya İşitme Engelliler şampiyonası serbest stilde 2 altın, bir gümüş ve 4 bronz madalyayla dünya şampiyonluğuna ulaştı.
İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı, Dünya Şampiyonası’nı 12 madalyayla tamamlayarak, serbest stilde dünya şampiyonu oldu. Türkiye Milli Takımının, İran’da 5-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenen dünya şampiyonasın da, serbest stilde 2 altın, bir gümüş ve 4 bronz madalyayla dünya şampiyonluğuna ulaşması Türkiye’de başta İşitme Engelliler olmak üzere, sporseverler kamuoyu tarafından büyük sevinçle karşılandı. Milliler, grekoromen stilde ise 2 altın, 2 gümüş ve bir bronz madalyayla ikinci sırada yer aldı.
Organizasyonda serbest stil 94 kiloda İlhan Çıtak ile 61 kiloda Sinan Sadak altın madalyanın sahibi oldu. 74 kiloda Oğuz Dönder gümüş, 65 kiloda Onur Arı, 71 kiloda Ercan Gör, 84 kiloda Dursun Gözel ve 120 kiloda Mustafa Dede ise bronz madalya elde etti. Milli Takım böylece 7 madalyayla serbest stilde takım halinde ilk sırada yer aldı. Grekoromen stilde ise 130 kiloda mindere çıkan Oğuzhan Cemil Şimşek ile 98 kiloda İlhan Çıtak altın, 85 kiloda Seyfullah Karadeniz ve 71 kiloda Muhammed Akdeniz gümüş, 80 kiloda da Ahmet Talha Kacur bronz madalya kazandı. Milli Takım, bu stilde 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 5 madalya alarak takım halinde kürsünün ikinci sırasına çıktı.
Bu arada İlhan Çıtak, Bu önemli Şampiyona organizasyonuyla birlikte, 7’cı dünya şampiyonluğuna imza atmış oldu. Aynı zamanda, Çaykurspor Kulübü Güreş Antrenörlüğünü yürütmekte olan, Türkiye İşitme Engeliler Güreş Milli Takımı Teknik Direktörünün, Türkiye’ye kazandırmış olduğu Dünya Şampiyonluğu, Çaykurspor Kulübü YK Başkanı İmdat Sütlüoğlu ve Yönetim Kurulu, Çaykurpsor Güreş Kulübü antrenörleri, güreşçileri ve Rizeli sporseverler tarafından büyük sevinçle karşılandı. Çaykurspor Güreş Kulübü ve İşitme Engelliler Milli Takım Antrenörü Rüstem Koyuncu’yu bu önemli başarısından, başta, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu, Güreş Federasyonu olmak üzere ülkemize kazandırmış olduğu bu başarıdan dolayı tebrik yağmuruna tutular.


HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI