ÇAYKUR: Fabrika Müdürleriyle hazırlık değerlendirme toplantısı

Fabrika müdürleri ile video konferansla kampanya hazırlıkları değerlendirildi

YÖREDEN HABER 22.04.2020 16:56:15 26 0
ÇAYKUR: Fabrika Müdürleriyle hazırlık değerlendirme toplantısı

Çaykur, 2020 çay sezonu hazırlıklarına Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında gerekli tedbirleri maksimum seviyede alarak devam ediyor. Kampanya öncesi fabrikaların son durumunu ve kampanya başlangıcında uygulanacak olan tedbirleri görüşmek üzere Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya ÂLİM başkanlığında, Genel Müdür Yardımcıları Süleyman Pınarbaş, Dr. Turgay Turna, daire başkanları ve 47 yaş çay fabrikası müdürünün katılımlarıyla birlikte video konferans aracılığıyla toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıda fabrikalarda ki kampanya hazırlıklarının son durumu hakkında bilgi alan Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya ÂLİM; fabrikaların fiziki olarak hazırlıklarının en geç 27 Nisan’a kadar biteceğini belirtti. Genel Müdür Vekili ÂLİM : “2020 çay kampanyamız maalesef, tüm dünyayı tehdit eden virüs salgını gölgesinde başlayacak. Bizim için her şeyden önemlisi insan sağlığı. Faaliyet alanımız içerisinde hizmet veren üreticimizden eksperimize, nakliyecimizden fabrika çalışanımıza, hatta dolaylı olarak tüketicilerimize kadar tüm zincirdeki insanlarımızın sağlığını korumak için azami özeni tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda bir yandan fabrikalarımızı teknik ve işleyiş olarak kampanyaya hazırlarken bir yandan da kampanya sürecinde salgın hastalık nedeniyle alınacak olan tedbirleri fabrika müdürü arkadaşlarımızla video konferans şeklinde değerlendirmekteyiz. Bahçeden alımyerine, oradan fabrikaya, üreticimizin çaylarını alımyerine getirmesinden, eksperlerimizin çay alma şartlarına, nakliyeciden fabrikalarımızda çalışan personelimizin dikkat etmesi gereken 44 maddelik bir covid-19 acil eylem planı oluşturup uygulamaya aldık. Örneğin üreticimiz kendisine verilen randevu saatlerine riayet ederek, alımyerine maskeli bir şekilde gelip sosyal mesafeyi koruyarak çayını satabilecektir.
Ayrıca bu süreçle ilgili eksperlerimizi kampanya öncesi işe alınarak covid-19 tedbirleriyle ilgili kendilerine eğitim verilecek. Yükleme ekipleri, nakliyeciler yine sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğu kuralına uyacaklar. Nakliyecilerin ve 3. şahısların fabrikaya giriş çıkışları kontrollü olarak yapılacak ve kesinlikle hiçbir sosyal alanı kullanmalarına izin verilmeyecektir. Fabrika personelimizin işe giriş çıkışlarında ateşleri ölçülecek, kıyafetlerini değiştikten sonra ellerini yıkamadan ve maskelerini takmadan işe başlamayacak, iş yerlerinde sosyal mesafeyi kesinlikle ihlal etmemelerine dikkat edilecek, bunun gibi insan ve toplum sağlığını ilgilendiren konularda personelimiz düzenli aralıklarla bilgilendirilecektir.
En büyük temennimiz; bu salgın hastalık tehdidinin bir an önce ortadan kalkması ve insanların normal hayatlarına dönmeleridir. Bu süreci en az zararla ve sıkıntısız atlatabilmek için başta devletimizin yayımladığı genelgeler kapsamında ve ayrıca Kurum özelinde getirdiğimiz tedbirleri çalışanlarımız ve üreticilerimizle birlikte uygulayacağız.” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı